Τα σκάνδαλα της Bασιλικής Οικογένειας της Iσπανίας
Lifestyle

Τα σκάνδαλα της Bασιλικής Οικογένειας της Iσπανίας

Δεν είναι λίγα τα σκάνδαλα που έχουν να κάνουν με την βασιλική οικογένεια της Ισπανίας και πλέον μερίδα του Ισπανικού λαού απαιτεί... δημοψήφισμα για την παραμονή της ή όχι στην εξουσία.

Μια οικονομική απάτη εκατομμυρίων ευρώ, ένας κατ' εξακολούθησιν άπιστος βασιλιάς κι ένα απρόσμενο ψέμα είναι μερικά από αυτά.
Το 2011 δημοσιεύματα έκαναν λόγο για περίεργες οικονομικές περιπέτειες του συζύγου της πριγκίπισσας Cristina, της δευτερότοκης κόρης του Juan Carlos και της Sofia. Στα τέλη του 2012 κυκλοφόρησε πια ανοιχτά η είδηση ότι ο Inaki Urdangarin ήταν μπλεγμένος σε απάτη εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Inaki, μαζί με φίλο του, είχε ιδρύσει τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Noos, που στόχο είχε τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων. Ύστερα από καταγγελίες, οι δύο άντρες θεωρήθηκαν ύποπτοι για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και για υπερχρέωση των υπηρεσιών που παρείχαν.
Μάλιστα ο Urdangarin εκμεταλλευόταν το κύρος της ιδιότητάς του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, προκειμένου να κλείσει επαγγελματικές συμφωνίες και να υπογράψει κερδοφόρα συμβόλαια.
Όλα αυτά έκαναν την βασιλική οικογένεια να αποστασιοποιηθεί, να αφαιρέσει το πορτρέτο του από την ιστοσελίδα του οίκου και κανένας από τη βασιλική οικογένεια δεν ήθελε να φωτογραφηθεί μαζί του!
Μπλεγμένος δεν ήταν μόνο ο Inaki, αλλά και η σύζυγός του, Cristina, η οποία ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού και άρα γνώστης των υπόγειων διαδρομών των παράνομων χρημάτων.
Ο δικαστής την κατηγόρησε για φορολογική απάτη και ξέπλυμα κεφαλαίων και την κάλεσε να παρουσιαστεί ενώπιόν του, ενώ αυτή ήταν η πρώτη φορά που μέλος της βασιλικής οικογένειας αντιμετωπίζεται από τον νόμο ως απλός πολίτης. H Cristina μετακομίζει με τα παιδιά της στην Ελβετία. Σήμερα, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή.
Τα σκάνδαλα όμως συνεχίζονται μιας και ο Juan Carlos δεν είναι... και τόσο ήρεμος. Από την αρχή, ο γάμος του με τη Sofia είχε κλυδωνισμούς. Ύστερα από λίγους μήνες κοινής ζωής, Η Sofia σε μια... αιφνιδιαστική επίσκεψή της τον βρίσκει να την απατά. Έκτοτε ήξερε ότι ο σύζυγός της δεν της ήταν ποτέ πιστός και απλά δεν μιλούσε και το ανεχόταν.
Μάλιστα μια από τις κατακτήσεις του Ισπανού βασιλιά ήταν και η Πριγκίπισσα Diana. Την εποχή που ο Κάρολος της Αγγλίας αδιαφορούσε για εκείνη, ο Juan Carlos την γοήτευσε.
Το 2012 έκανε ένα ταξίδι στην Μποτσουάνα στο οποίο και... έσπασε τον γοφό του. Φωτογραφίες τον δείχνουν να πατά με το ένα πόδι πάνω σε νεκρό ελέφαντα με ύφος... κατακτητή. Τα ισπανικά ΜΜΕ του επιτίθενται αφού είναι επίτιμος πρόεδρος συλλόγου για τη σωτηρία της πανίδας. Γίνεται γνωστό ότι το ταξίδι ήταν πληρωμένο από Σαουδάραβα επιχειρηματία. Άρα, «ο βασιλιάς δωροδοκείται;».
Πηγή: People


©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved