Αθηνά Ωνάση-Σοφία Αμπράμοβιτς: Χρυσές αμαζόνες σε πόλεμο!
Lifestyle

Αθηνά Ωνάση-Σοφία Αμπράμοβιτς: Χρυσές αμαζόνες σε πόλεμο!

Αποφασισμένη να γράψει μεγαλύτερη ιστορία στον κόσμο των ιππικών αγώνων από εκείνη της Αθηνάς Ωνάση φαίνεται να είναι η Σοφία Αμπράμοβιτς, κόρη ενός από τους πλουσιότερους Ρώσους στον κόσμο, του Ρόμαν Αμπράμοβιτς!

Από τις πρώτες κιόλας νίκες της η 19χρονη Σοφία δείχνει τα... δόντια της στη «χρυσή» κληρονόμο των Ωνάση, καθώς θέλει να της πάρει τα πρωτεία – μάλιστα πρόσφατα το επιχείρησε κιόλας, όταν πήρε την τρίτη θέση στην κατηγορία της. Αγωνιζόταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιππικών Αγώνων Longines στο Λονδίνο, εκεί που η Αθηνά κατάφερε να κατακτήσει την έκτη θέση σε αγώνες της δικής της κατηγορίας. Ως πολύ μικρότερη, η Σοφία δείχνει να μελετά με κάθε λεπτομέρεια την πορεία της εγγονής του Αριστοτέλη Ωνάση, επιθυμώντας σε βάθος χρόνου να μπει και εκείνη στο πάνθεον των κορυφαίων αμαζόνων του κόσμου. Και αν συνεχίσει να πηγαίνει τόσο καλά αγωνιστικά, σίγουρα θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη απειλή και για την ίδια την Αθηνά, η οποία αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην 25η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των κορυφαίων αναβατών του κόσμου.
Θα σκεφτεί κανείς ποια μπορεί να είναι τα κοινά και οι διαφορές ανάμεσα στις δύο τους. Η νεαρή κόρη του Ρώσου μεγιστάνα θα μπορούσε να πει κανείς πως διάγει βίο παράλληλο με την Αθηνά Ωνάση, μόνο που για τη Σοφία η ζωή υπήρξε πολύ πιο γενναιόδωρη από εκείνη της χρυσής κληρονόμου των Ωνάση. Το σκληρότερο ίσως γεγονός που έχει ζήσει μέχρι σήμερα η αγαπημένη κόρη του Ρώσου κροίσου είναι ο χωρισμός των γονιών της όταν εκείνη ήταν ακόμα δέκα χρόνων, σε αντίθεση με την Αθηνά, που παρά τα πλούτη της μεγάλωσε χωρίς τη μητρική φιγούρα (η μητέρα της Χριστίνα έφυγε από τη ζωή όταν η Αθηνά ήταν 3,5 ετών) και έχοντας έναν πατέρα με τον οποίο από πολύ μικρή ερχόταν συχνά σε αντιπαράθεση - κάτι που δεν συμβαίνει με τον Ρόμαν και τη Σοφία, αφού είναι πολύ δεμένοι.
Όσο για τα κοινά στοιχεία που μπορεί να διακρίνει κανείς ανάμεσα στην Αθηνά και τη Σοφία, περιορίζονται στην αγάπη που τρέφουν και οι δύο για τα άλογά τους, αλλά και για το άθλημα που υπηρετούν, όπως και στο γεγονός ότι προέρχονται και οι δύο από πάμπλουτες οικογένειες.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved