Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Στην τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών αγώνων στο Μπακού
Lifestyle

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Στην τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών αγώνων στο Μπακού

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή ήταν η τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών αγώνων, που διοργανώνονται στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζαρμπαίτζάν, και φιλοδοξούν να ανοίξουν μία νέα σελίδα στην ιστορία του αθλητισμού.

Το ελληνικό στοιχείο ήταν έντονο γιατί η Ελλάδα, ως χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ηγήθηκε της παρέλασης με σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής τον παγκόσμιο πρωταθλητή στην ενόργανη γυμναστική,Λευτέρη Πετρούνια, ενώ τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής κρατούσαν οκτώ Ολυμπιονίκες. Και η τελετή έναρξης είχε χρώμα ελληνικό αφού είχε την καλλιτεχνική σφραγίδα του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Tην έναρξη των αγώνων τέλεσε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliyev ενώ την εναρκτήρια ομιλία έκανε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Αγώνων, η Πρώτη Κυρία του Αζερμπαϊτζάν και Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μehriban Aliyeva.

Προσωπική προσκεκλημένη της Πρώτης Κυρίας του Αζερμπαϊτζάν, Mehriban Aliyeva, ήταν η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, καθώς οι δυο κυρίες, ως Πρέσβεις Καλής Θελήσεως της UNESCO, συνεργάζονται στενά τα τελευταία 10 χρόνια και συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας.

Στο πλαίσιο των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων, εγκαινιάστηκε επίσης η διάσημη έκθεση «Grace Kelly, the Princess and Style Icon» στο επίσης καινούργιο και επιβλητικό αρχιτεκτονικά κτίριο του «Ηeydar Αliyev Center».

πηγή: HELLO

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved