Τα «καρφιά» της Μαργαρίτας Παπανδρέου: «Χάρηκα με αυτόν που ονόμασε το γαϊδούρι του «Μιμή»»
Lifestyle

Τα «καρφιά» της Μαργαρίτας Παπανδρέου: «Χάρηκα με αυτόν που ονόμασε το γαϊδούρι του «Μιμή»»

Άγνωστοι διάλογοι ανάμεσα στην ίδια και τον Ανδρέα Παπανδρέου, η "αεροσυνοδός" και άλλες άγνωστες πτυχές από τη ζωή της Μαργαρίτας Παπανδρέου δίπλα στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνονται στο βιβλίο της "Έρωτας και Εξουσία".

Περιγράφει άγνωστους διαλόγους ανάμεσα στην ίδια και τον Ανδρέα Παπανδρέου, όταν πια εκείνος είχε σχέση με τη Δήμητρα Λιάνη, το όνομα της οποίας δεν αναφέρει ποτέ. Την αποκαλεί απλά «η αεροσυνοδός». Όπως λέει, ο Ανδρέας Παπανδρέου της είχε αποκαλύψει ότι δεν σκόπευε να παντρευτεί τη Λιάνη, ενώ, όπως γράφει «έμαθα πως ο Ανδρέας είχε μετανιώσει για τον χωρισμό μας».
Αναφέρει μεταξύ άλλων στο βιβλίο της τι αισθανόταν για την Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: «μου έφτιαξε τη διάθεση εκείνο το διάστημα ήταν όταν έμαθα πως κάποιος στην Ελλάδα είχε δώσει σ' ένα άλογο -ή μήπως ήταν γαϊδούρι;- το όνομα της αεροσυνοδού, χρησιμοποιώντας το παρατσούκλι της, «Μιμή»... Στις 10 Αυγούστου πήγα στο σπίτι/γραφείο του γύρω στις 7 το απόγευμα με ταραχή και με ένα αίσθημα λύπης. Αυτή επρόκειτο να είναι η τελευταία συνάντηση για την αποσαφήνιση της σχέσης μας από δω και στο εξής. Μόλις μπήκα στο δωμάτιο, ο Ανδρέας είπε: «Διακρίνω μια νευρικότητα». Αναρωτήθηκα τι στο καλό περίμενε να δει. Μια γυναίκα να πετάει στα σύννεφα από ευτυχία; Αγνόησα την παρατήρηση.
- «Πώς είναι η υγεία σου;» Αυτό ήταν το θέμα που δημιουργούσε τα λιγότερα προβλήματα μεταξύ μας, αλλά στην πραγματικότητα ανησυχούσα σοβαρά για την υγεία του. Γνωρίζω πως κάποιες γυναίκες, όταν βρίσκονται σε περίοδο διαμάχης πριν από το διαζύγιό τους, επιθυμούν να δουν τους συζύγους τους στη φυλακή ή να πάθουν ένα σοβαρό ατύχημα ή να αρρωστήσουν. Τέτοιο μίσος δεν έχω νιώσει ποτέ - για κανέναν.
- «Η υγεία μου, σε γενικές γραμμές, είναι καλή, αλλά αυτά τα φάρμακα που μου έδωσε ο Κώστας, που φυσικά αρνείται την πιθανότητα, φαίνεται πως είχαν τοξική επίδραση στον μυ της καρδιάς μου».
- «Ω Θεέ μου!»
- «Και από κει απορρέουν κι όλα τα άλλα θέματα». «Αλήθεια; Ανδρέα, δεν μπορώ να το πιστέψω... Μίλησα με τον Κώστα και μου είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση η αγωγή να σου προκάλεσε καρδιολογικά προβλήματα... Έψαξε και μέσω ίντερνετ για το θέμα. Κανένας δεν είχε ποτέ παρενέργειες απ' τα χάπια που σου έδωσε. Τέλος πάντων... Έχει περάσει τώρα;».

- «Έκανα τσεκάπ, και η κατάσταση είναι καλύτερη. Έχω, όμως, αυτό το πρήξιμο και μου δίνουν ισχυρότερα φάρμακα για να ξεπεράσω την αφυδάτωση. Υπάρχει, νομίζω, μια βελτίωση όσον αφορά την κινητικότητά μου και κατά τα άλλα μια δυσκολία...».
- «Έκανες λεπτομερή εξέταση; Καρδιά, κυκλοφορία αίματος, αρτηρίες;». «Δε χρειάζεται. Όλο αυτό, όπως σου είπα, προέκυψε απ' τα χάπια που πήρα».
Ήταν φανερό πως αρνιόταν να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, και αποφάσισα να αλλάξω θέμα και να μπω στην καρδιά του ονομαζόμενου χωρισμού μας. Ακολούθησε μια σοβαρή συζήτηση για το μέλλον μου. Κάποια στιγμή επανήλθα σε μια δήλωση που είχα κάνει σε προηγούμενη αντιπαράθεσή μας: «Καταλαβαίνω πως αυτή η κουβέντα που κάνουμε γίνεται επειδή έχεις ερωτευτεί».
- «Όχι, δεν έχω ερωτευτεί. Εδώ κάνεις λάθος»

- «Μπορώ να το καταλάβω επειδή κι εμείς ερωτευτήκαμε και ξέρω πώς είναι να σε ερωτεύεται κάποια και πώς αντιδράς εσύ κάτω από τέτοιες συνθήκες». Αυτό το τελευταίο ήταν ένα συναισθηματικό παιχνίδι με ένα είδος γυναικείας πονηριάς - κάτι που δε με χαρακτηρίζει. Μάλλον θα υπάρχει στο βάθος της προσωπικότητάς μου και το είχα αφήσει να ξεγλιστρήσει ανοίγοντάς του την πόρτα. «Σε κάθε περίπτωση, χαίρομαι που ακούω ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, καθώς το να συνδέσεις τον εαυτό σου μαζί της θα ήταν καταστροφικό για σένα, για τη χώρα. Και το λέω όχι επειδή τη βλέπω σαν αντίζηλο, αλλά επειδή είναι η αντικειμενική αλήθεια». Τον είδα σκεφτικό.
- «Ας πάμε στο κυρίως θέμα. Δεν είμαι μια "ανεξάρτητη" γυναίκα, όπως με περιέγραψες. Η ανεξαρτησία απαιτεί χρήματα. Θα χρειαστώ τη βοήθειά σου και μια δέσμευση πως θα στηρίξεις τα παιδιά που δεν έχουν ακόμα δικό τους εισόδημα».
- «Πιστεύεις ότι δε θα το έκανα;»
- «Όχι. Απλώς προσπαθώ να είμαι ξεκάθαρη με τους όρους. Μιλάω ως γυναίκα που πρέπει να εξασφαλίσει το μέλλον της... Έκανα τη χαζομάρα που λέω σε όλες τις γυναίκες να μην κάνουν. Δεν προσπάθησα ποτέ να είμαι οικονομικά ανεξάρτητη. Δεν έχω ασφάλεια υγείας. Δεν έχω δουλειά. Δεν έχω σύνταξη. Αν σου συμβεί κάτι, αυτή θα πάρει τη σύνταξή σου».
- «Αφού δε θα την παντρευτώ»

Ήταν η δεύτερη φορά που αρνιόταν ότι θα την παντρευτεί. Άρχισα να καταλαβαίνω πως ήθελε μια συμφωνία για να μοιραζόμαστε το σπίτι στο Καστρί, πως θα ήμαστε επίσημα χωρισμένοι, αλλά όχι διαζευγμένοι.."

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved