Μαργαρίτα Παπανδρέου: «Δεν έχω λεφτά. Δεν έχω αγοράσει καινούργιο ρούχο εδώ και τρία χρόνια»
Lifestyle

Μαργαρίτα Παπανδρέου: «Δεν έχω λεφτά. Δεν έχω αγοράσει καινούργιο ρούχο εδώ και τρία χρόνια»

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου υποδέχτηκε στο Κτήμα Μαργαρίτα, στην Κάτω Αλμυρή, όπου ζει μόνιμα την Σάσα Σταμάτη και μίλησε για το βιβλίο της και τη ζωή της.

Γιατί αποφασίσατε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Έγραψα αυτό το βιβλίο γιατί πιστεύω ότι η μοίρα με αξίωσε να ζήσω δίπλα σε έναν υπέροχο άνθρωπο, τον Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια σημαντική, ιστορική περίοδο αυτής της χώρας. Έχουν βέβαια γράψει και άλλοι, δίνοντας τη δική τους άποψη. Ήθελα με αυτό το βιβλίο να καταγράψω τον αγώνα που εμείς οι γυναίκες δώσαμε για ισότητα και δικαιοσύνη, για το δικαίωμά μας να συμμετέχουμε στο πολιτικό γίγνεσθαι. Έγραψα αυτό το βιβλίο γιατί αγαπώ αυτή τη χώρα και τους ανθρώπους της και ένιωσα την ανάγκη να πω και να μοιραστώ μαζί τους τα συναισθήματά μου και τις εμπειρίες μου.

Γιατί το βιβλίο βγαίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή;
Αυτό το βιβλίο για να γραφτεί ήθελε πολύ χρόνο και είχα πάρα πολλές δουλειές, ειδικά με τα θέματα των γυναικών που ασχολούμαι και προσπαθώ να τις βοηθήσω. Το είχα βάλει για πολλά χρόνια στο ντουλάπι. Κάποια στιγμή είχα και ένα ατύχημα με το πόδι μου - έπεσα από τις σκάλες. Έτσι, πήρα την απόφαση να φύγω από την Αθήνα και να έρθω εδώ, κοντά στη θάλασσα, στη φύση. Βρήκα αυτό το μέρος, στην Κάτω Αλμυρή, και ξεκίνησα να γράφω το βιβλίο μου.
Πώς είστε οικονομικά; Πολλοί πιστεύουν ότι έχετε πολλά χρήματα!
Η ίδια είπε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών: “Δεν έχω λεφτά. Ποτέ δεν είχα λεφτά. Ζω απλά, τρώω απλά, δεν έχω αγοράσει καινούργιο ρούχο εδώ και τρία χρόνια. Ούτε παπούτσια. Έτσι προσπαθώ να τα βγάλω πέρα. Είχαμε λίγα χρήματα με τον Ανδρέα και έχω χρησιμοποιήσει αυτά έως τώρα, ενώ παίρνω μια μικρή σύνταξη από τον Καναδά.”

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved