Ο Νικόλαος στα ακριτικά ελληνικά νησιά για καλό σκοπό!
Lifestyle

Ο Νικόλαος στα ακριτικά ελληνικά νησιά για καλό σκοπό!

Για ακόµη µία χρονιά, ο Νικόλαος βρέθηκε κοντά στους κατοίκους των ακριτικών νησιών, ως εθελοντής της µη κερδοσκοπικής οργάνωσης «+πλευση» («Σύµπλευση»). Η Φολέγανδρος, η Σίκινος, η Πάτμος, οι Λειψοί, η Κίµωλος, η Σχοινούσα και το Αγαθονήσι ήταν µερικά από τα νησιά που συµπεριέλαβε ο φετινός διάπλους των µελών της οργάνωσης. Αµιγώς εθελοντικού χαρακτήρα, η «+πλευση» δραστηριοποιείται για την υποστήριξη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα ελληνικά ακριτικά νησιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, οργανώνει δράσεις µε στόχο τη µέγιστη δυνατή προσφορά, όπως η παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων, η δηµιουργία έργων υποδοµής στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα. Επιστέγασµα των προσπαθειών όλου του έτους αποτελεί ο ετήσιος διάπλους, ο οποίος πραγµατοποιείται µε τα φουσκωτά σκάφη των µελών της.
Παρότι δεν συνηθίζει να διαφηµίζει τη φιλανθρωπική δράση του, ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας-Μαρίας όχι µόνο είχε ενεργό ρόλο στο φετινό ταξίδι, αλλά και µοιράστηκε την εµπειρία του µε τους διαδικτυακούς φίλους του µέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες που ανήρτησε στα social media.
Η σύζυγός του, Τατιάνα Μπλάτνικ, δεν µπόρεσε να τον συνοδεύσει λόγω ανειληµµένων επαγγελµατικών υποχρεώσεων, όµως ο Νικόλαος είχε θέσει εδώ και αρκετό καιρό τη συµµετοχή του στη συγκεκριµένη αποστολή ως πρωταρχική του προτεραιότητα. Και δεν διαψεύστηκε. Η υποδοχή που επεφύλαξαν οι κάτοικοι των νησιών στους εθελοντές της οργάνωσης, ήταν συγκινητική. Μπάντες, όργανα και συγκροτήµατα παραδοσιακών χορών επιστρατεύτηκαν προκειµένου να εκφραστούν η χαρά και η ευγνωµοσύνη των νησιωτών για την ευεργετική δράση της «+πλευσης». Ένας από τους σηµαντικότερους σταθµούς του ταξιδιού ήταν το Νησί της Αποκάλυψης. Εκεί ο Νικόλαος, σύμφωνα με τη real, συνοµίλησε µε τους κατοίκους για τις δυσκολίες που αντιµετωπίζουν και ξεναγήθηκε στο νησί. Με κάθε επισηµότητα έγιναν ο αγιασµός και τα εγκαίνια στο Πάτµιο Πνευµατικό και Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο ολοκληρώθηκε µε την προσφορά του εξοπλισµού από τη µη κερδοσκοπική εταιρεία. Επίπλωση, ηχοσυστήµατα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και λοιπός εξοπλισµός για τη νέα θεατρική σκηνή, τον εκθεσιακό χώρο, τη βιβλιοθήκη και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων αποδόθηκαν ως δωρεά στο Πάτµιο από τους εθελοντές της «+πλευσης».
Με ζωντανή µουσική, τοπικά εδέσµατα, πολύ τραγούδι και χορό υποδέχθηκε η Σχοινούσα τα µέλη της οργάνωσης. Πολλοί κάτοικοι υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ παραδόθηκαν στο σχολείο του νησιού 12 κιβώτια µε εκπαιδευτικό και ηλεκτρονικό εξοπλισµό για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου. Επόµενος σταθµός η Κίµωλος, στο λιµάνι της οποίας επίσης επικράτησε το αδιαχώρητο κατά την άφιξη των φουσκωτών. Πραγµατοποιήθηκαν εκατοντάδες εξετάσεις 17 διαφορετικών ειδικοτήτων, ενώ στο δηµοτικό σχολείο λειτούργησε εργαστήρι ανθρωπίνων σχέσεων, µε διαδραστικά παιχνίδια, χορό, θεµατικές για τα συναισθήµατα, το σώµα κ.λπ., το οποίο παρακολούθησαν όλοι οι µικροί µαθητές της Κιµώλου. Τελικός προορισµός, το Αγαθονήσι. Ο φετινός φιλανθρωπικός διάπλους ολοκληρώθηκε στο ακριτικό νησί µε την παροχή δωρεάν αιµατολογικών και βιοχηµικών ιατρικών εξετάσεων, µε πολιτιστικές δράσεις, καθώς και µε δωρεά εκπαιδευτικού και ηλεκτρονικού εξοπλισµού, ανανεώνοντας το ραντεβού για τον επόµενο χρόνο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved