Ευαγγελάτος: Το σπίτι του ληστή με τις γλαδιόλες και το εργαστήρι του
Lifestyle

Ευαγγελάτος: Το σπίτι του ληστή με τις γλαδιόλες και το εργαστήρι του

Τα άλλοτε ερειπωμένο διαμέρισμα της οδού Πρατίνου στο Παγκράτι, εκεί όπου τη δεκαετία του '70 ζούσε ο θρυλικός ληστής Θοδωρής Βερνάρδος, σήμερα αποτελεί το καλλιτεχνικό εργαστήρι και τη μόνιμη κατοικία του εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου.

Ο διάσημος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ζωγράφος είναι από το 1994 ο ιδιοκτήτης του υπερυψωμένου ισογείου πολυκατοικίας που βρίσκεται πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη και, όπως αποκαλύπτει στην «Espresso», το αγόρασε σε τιμή ευκαιρίας, τέτοια που δεν άρμοζε σε μια τόσο ακριβή περιοχή. Ωστόσο, εκείνο που δεν γνώριζε ήταν η ιστορία του διαμερίσματος.

«Ηταν ακατοίκητο για χρόνια, βρόμικο και διαλυμένο. Είχε μεγάλες φθορές στο εσωτερικό του, σπασμένες πόρτες και ντουλάπες, λες και είχε γίνει βίαιη εισβολή από κάποιους. Μήνες μετά οι γείτονες μου αποκάλυψαν το μυστικό που έκρυβαν αυτοί οι τοίχοι, περιγράφοντάς μου καρέ καρέ την έφοδο της Αστυνομίας εδώ μέσα και τη σύλληψη του κακοποιού» λέει ο Κώστας Ευαγγελάτος, ο οποίος έχει διακοσμήσει υπέροχα το διαμέρισμα με έργα του και αναπαυτικούς καναπέδες.

Η πληροφορία πως εκεί ζούσε ο, κατά τα άλλα γοητευτικός, ληστής τραπεζών, γνωστός και ως «ο ληστής με τις γλαδιόλες», μαζί με την τρανσέξουαλ αγαπημένη του Μπελίντα κλόνισε τότε την ηρεμία του.

«Κάπου είχα διαβάσει πως ο Βερνάρδος είχε αυτοκτονήσει κι αυτό με έτρωγε, μόλις ξάπλωνα να κοιμηθώ Στο πρώτο «τσικ» πεταγόμουν έντρομος από το κρεβάτι. Φοβόμουν μήπως μπουκάρει η Αστυνομία! Η φαντασία μου όμως έτρεχε και σκεφτόμουν μήπως το φάντασμα του Βερνάρδου τριγυρνούσε εδώ μέσα! Τώρα, ύστερα από τόσα χρόνια, το βρίσκω αστείο όλο αυτό που έζησα τότε και αποτελεί ανέκδοτο για την παρέα μου. Αλλά ο πρώτος καιρός ήταν δύσκολος. Είχα επηρεαστεί πολύ».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved