Πρίγκιπας Κάρολος: Στην Αθήνα σήμερα το μεσημέρι με την Καμίλα - Αυτό είναι το πρόγραμμα του ζεύγους

Πρίγκιπας Κάρολος: Στην Αθήνα σήμερα το μεσημέρι με την Καμίλα - Αυτό είναι το πρόγραμμα του ζεύγους

Σχεδόν είκοσι χρόνια - από το Νοέμβριο του 1998 - πέρασαν από την τελευταία επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας στην χώρα μας.

Με σκοπό να τιμήσει την ελληνοβρετανική φιλία καταφθάνει στην Αθήνα σήμερα το μεσημέρι ο πρίγκιπας της Ουαλίας, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Κάρολος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.

Το ζεύγος θα φτάσει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σήμερα στις 14:50. Μετά την άφιξή τους θα μεταβούν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκεί, θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφάνου, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στη συνέχεια ο πρίγκιπας Κάρολος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 20.30 το πριγκιπικό ζεύγος θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο κ. Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το πρωί της Πέμπτης ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ενώ στη συνέχεια μαζί με την Καμίλα θα καταθέσουν στεφάνι στο Πολεμικό Κοιμητήριο Φαλήρου. Στον Πειραιά αναμένεται να επισκεφθεί και το «Αβέρωφ», ενώ η Καμίλα θα επισκεφτεί το «Μουσείο Μπενάκη», μετά από πρόσκληση της συζύγου του πρωθυπουργού και μετά θα επισκεφθεί τη Μονή Καισαριανής αλλά και κέντρο που προσφέρει βοήθεια σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.

Την Παρασκευή το πριγκιπικό ζεύγος θα ταξιδέψει στην Κρήτη.

GALLERY

ΔΕΣ ΤΗ GALLERY