Στα άδυτα του θρυλικού Remezzo της Μυκόνου που δημιούργησε ο Μάκης Ζουγανέλης (photos)
Lifestyle

Στα άδυτα του θρυλικού Remezzo της Μυκόνου που δημιούργησε ο Μάκης Ζουγανέλης (photos)

Στην είδηση, πριν από λίγες ημέρες, πως «έσβησε» για πάντα μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της Μυκόνου, ο Μάκης Ζουγανέλης, το μυαλό όλων πήγε νοερά σε ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια του νησιού, το Remezzo.

Εκεί που μπορεί -οι πιο παλιοί- να έπιναν κοκτέιλ δίπλα στη θλιμμένη πριγκίπισσα Σοράγια, ή να τσούγκριζαν τα ποτήρια τους με τον Γιουλ Μπρίνερ ή τον Σταύρο Νιάρχο πριν όλοι τους αποσυρθούν, μετά από μία βραδιά γεμάτη διασκέδαση και χορό, στις πολυτελείς βίλες τους.

Ο αξέχαστος επιχειρηματίας μαζί με τη σύζυγό του Πάολα πράγματι υπήρξαν οι άνθρωποι που «κατεύθυναν» τις τάσεις της νυχτερινής ζωής του νησιού από το 1967 που πήραν τον χώρο και αποφάσισαν να τον αξιοποιήσουν ως all day bar. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι το μαγαζί, που αρχικά είχε το όνομα «Πάραλος», βρισκόταν στο σημείο-φιλέτο του Γυαλού, στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου.

Ήταν και η πάντα χαμογελαστή φιγούρα του Μάκη Ζουγανέλη που ήταν πάντα έτοιμος να πιάσει κουβέντα ακόμα και με τους περαστικούς. Όχι για να τους πείσει να καθίσουν στο μαγαζί του ντε και καλά αλλά γιατί ένιωθε πως ήταν ο οικοδεσπότης τους και έπρεπε να τους καθοδηγήσει σωστά για να γνωρίσουν την όμορφη πλευρά του νησιού του. Γιατί πάνω και πρώτα απ’ όλα ήταν Μυκονιάτης γέννημα θρέμμα και ήταν και ο άνθρωπος που πέτρα να σήκωνες στο νησί, τον γνώριζαν όλοι.

Στην αρχή λειτουργίας του μαγαζιού, οι ταξιδιώτες που μόλις είχαν φτάσει με το καράβι, κάθονταν για να ξαποστάσουν πριν συνεχίσουν για το κέντρο της Χώρας. Όμως, πριν φύγουν, έδιναν ραντεβού για το ίδιο βράδυ για να χορέψουν και να απολαύσουν τα αγαπημένα τους κοκτέιλ. Αργότερα, το Remezzo απέκτησε τη φήμη που του άξιζε! Στα αιγυπιακά ποτήρια όπου σερβίρονταν τα ποτά του Remezzo -σήμα κατατεθέν του μαγαζιού- ήπιαν από τον γόη Πολ Νιούμαν και τον Ζακ Λανγκ, μέχρι τον Δημήτρη Χορν.

Η άνοδος και η πτώση

Η χρυσή εποχή του Remezzo υπήρξε η δεκαετία του ’80 καθώς η Μύκονος από τότε και μετά έγινε ο must προορισμός της χώρας μας και έγινε διάσημος απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο τον κόσμο.

Το μαγαζί φυσικά, εκείνη την εποχή γινόταν το… κέντρο του κόσμου με τον Μάκη Ζουγανέλη να πρωταγωνιστεί στις μαγικές μυκονιάτικες βραδιές. Όταν είχε ερωτηθεί για το μυστικό της επιτυχίας του κάποτε σε συνέντευξή του ο Μάκης Ζουγανέλης, είχε πει: «Πάντα ήμουν ένας απλός άνθρωπος. Κοίταξα να κάνω τη δουλειά μου όσο πιο τέλεια μπορούσα και τα κατάφερα. Οπουδήποτε πάω στο εξωτερικό είμαι γνωστός. Είχα την ευκαιρία να εργαστώ με VIP πελάτες και να είναι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι. Αυτή ήταν η "ειδικότητά" μου».

Όμως, ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει και το ίδιο συνέβη για το θρυλικό Remezzo. Από κάποια στιγμή και μετά, ο παλμός της νυχτερινής Μυκόνου τα καλοκαίρια «χτυπούσε» στο Paradise και το Cavo Paradiso. Ο Μάκης και η Πάολα Ζουγανέλη είχαν χορτάσει τη νύχτα και πλέον ήθελαν απλά να απολαμβάνουν τη… μέρα τους. Και κάπως έτσι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Remezzo. Όχι πως ποτέ έφτασε να «φυτοζωεί», ούτε έχασε την αίγλη του, όμως κάποια στιγμή έπρεπε να αλλάξουν και τα στάνταρτς της διασκέδασης σε ένα νησί που πάντα είναι ζωντανό! Κάπως έτσι φτάσαμε στο 2010 που η εμβληματική λευκή βεράντα του Remezzo φαινόταν από μακριά άδεια, σκοτεινή, αφιλόξενη. Εκεί που κάποτε οι σαμπάνιες και τα κοκτέιλ έρεαν άφθονα και οι κυρίες λάνσαραν νέα μόδα, όλα θύμιζαν εγκατάλειψη και ερημιά. Τι είχε συμβεί; Μπήκε λουκέτο στο Remezzo και πολλοί πίστεψαν πως μαζί με το λουκέτο θα έσβηνε και ο θρύλος του. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ καθώς το μαγαζί ξανάνοιξε με νέα ιδιοκτησία το 2014. Με το ίδιο όνομα και την ίδια διάθεση με παλιά. Ο μόνος που έλειπε πλέον ήταν σαν φιγούρα ο Μάκης Ζουγανέλης ο οποίος, θα μείνει για πάντα ‘χαραγμένος’ στη μνήμη όσων πέρασαν, έστω και ένα βράδυ τους στο θρυλικό μαγαζί.

Η ιστορία που… βάφτηκε με αίμα

Το 2010 ίσως ήταν η χειρότερη χρονιά για τη ζωή του Μάκη Ζουγανέλη καθώς μαζί με το λουκέτο στο μαγαζί του έπρεπε να διαχειριστεί και τη στυγερή δολοφονία του αδελφού του Μίμη μέσα στο σπίτι του.

Οι δύο δολοφόνοι του Μίμη Ζουγανέλη

Όπως, ακούστηκε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Σάμου όπου εκδικαζόταν η υπόθεση δύο χρόνια μετά, μία χορεύτρια από την Πολωνία με έναν συνεργό, αφαίρεσαν βίαια τη ζωή του Μίμη Ζουγανέλη, επίσης επιχειρηματία ο οποίος ασχολούνταν με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τον χώρο της εστίασης. Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε ισόβια και 17 χρόνια φυλάκισης, γεγονός που ικανοποίησε, ηθικά τουλάχιστον, την οικογένεια του δολοφονημένου επιχειρηματία. Τότε, ο Μάκης Ζουγανέλης είχε δηλώσει για την ετυμηγορία: «Όλοι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την απόφαση. Η διαδικασία ήταν άψογη και οι ένορκοι έβγαλαν ομόφωνη απόφαση… Η Πολωνή χαμογελούσε! Δεν ζήτησε ούτε συγγνώμη. Καμία μεταμέλεια. Ήταν τελείως ψυχροί όλοι τους!».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved