Ο γιος δισεκατομμυριούχου που έκρυβε για δυο μήνες στο σπίτι του τη νεκρή γυναίκα του (Pics)
Lifestyle

Ο γιος δισεκατομμυριούχου που έκρυβε για δυο μήνες στο σπίτι του τη νεκρή γυναίκα του (Pics)

Aμύθητη περιουσία -ξεπέρασε ακόμα και αυτήν της βασίλισσας Ελισάβετ-, τεράστιο φιλανθρωπικό έργο κι όμως, η οικογένεια Ράουζινγκ, που κρύβεται πίσω από τη γνωστή συσκευασία Tetra Pak, στιγματίστηκε από τα ναρκωτικά και το θάνατο.

Η ιστορία της Tetra Pak αρχίζει από ένα μεσημεριανό γεύμα το 1952 στη Σουηδία, στο σπίτι του Ρούμπεν και της Ελίζαμπεθ Ράουζινγκ.

Η νεαρή Ελίζαμπεθ προτείνει στον Ρούμπεν να σκεφτεί μια ελαφρύτερη εναλλακτική λύση για τα γυάλινα μπουκάλια γάλακτος. Εκείνο το απόγευμα ξεκινά να ασχολείται με διάφορες ιδέες και λίγο καιρό αργότερα κατοχυρώνει την εφεύρεση του. Το γνωστό σε όλους υδατοστεγές χάρτινο δοχείο για την αποθήκευση του γάλακτος, των χυμών, του γιαουρτιού και του παγωτού, που τέθηκε σε παραγωγή το 1953, με το όνομα Tetra Pak.

Το ζευγάρι

Οι γιοι τους, Χανς και Γκαντ, άρχισαν τη μαζική παραγωγή του και σήμερα πωλούνται 137 δισεκατομμύρια συσκευασίες Tetra Pak σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο. Η αυτοκρατορία της Tetra Pak όμως, δεν παρέμεινε στη Σουηδία, αλλά γιγαντώθηκε στην Αγγλία.

Το 1982, ο Χανς και ο Γκαντ μετακόμισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να αποφύγουν τους σουηδικούς φόρους. Το 1993, τα αδέλφια μπήκαν στη λίστα των πλουσιότερων ατόμων της Αγγλίας στου5 «Sunday Times», ξεπερνώντας, μάλιστα, της περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Χανς πούλησε το 1995 το μισό της επιχείρησης στο μεγαλύτερο αδελφό του έναντι 3,5 δισεκατομμυρίων λιρών, όμως ο Γκαντ πέθανε το 2000.

Ο πατέρας

Τα παιδιά του Χανς, Σίγκριντ, Λίσμπετ και Χανς Κρίστιαν, βρέθηκαν όλα αντιμέτωπα με το τι να κάνουν τα χρήματα που κληρονόμησαν. Η Ζίγκριντ έμοιασε στον πατέρα της όσον αφορά στη φιλανθρωπική γενναιοδωρία του και μετατράπηκε στην αγαπημένη του λογοτεχνικού κοινού του Λονδίνου, χρηματοδοτώντας ένα λογοτεχνικό περιοδικό και δύο από τους πιο γνωστούς, ανεξάρτητους εκδοτικούς οίκους της Βρετανίας, Βοοks και Portobello Books.


Ίδρυσε, επίσης, το Sigrid Rausing, το οποίο, από το 1995 έχει δώσει 177,4 εκατομμύρια λίρες σε πρόσφυγες της Βιρμανίας, σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα εμπορίας γυναικών στην Αλβανία, αλλά και σε κατοίκους παραγκουπόλεων στην Κένυα και θύματα ενδοοικογενειακής βίας, μεταξύ άλλων. Ο αδελφός της, Χανς Κρίστιαν, με τη σύζυγο του, Εύα, ίδρυσαν το Eva & Hans K Rausing Trust, που έκανε δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, με τον πρίγκιπα Κάρολο να χαρακτηρίζει τον Χανς Κρίστιαν ως «έναν πολύ ιδιαίτερο φιλάνθρωπο».

Κείτονταν επί δύο μήνες κάτω οπό σκεπάσματα
Αλλά το όνομα Ράουζινγκ δεν είναι συνώνυμο μόνο της φιλανθρωπίας. Το καλοκαίρι του 2012, ο 49χρονος τότε Χανς Κρίστιαν Ράουζινγκ συνελήφθη για ύποπτη κατοχή ναρκωτικών, ενώ την ίδια ώρα η σύζυγος του, η 48χρονη Εύα, βρέθηκε νεκρή στο πενταώροφο γεωργιανού τύπου αρχοντικό τους στην περιοχή Τσέλσι του Λονδίνου. Η Αστυνομία αρχικά δήλωσε ότι ο θάνατος της ήταν «ανεξήγητος», αλλά τα βρετανικά

Μέσα έκαναν υποθέσεις πως επρόκειτο για υπερβολική δόση ναρκωτικών. Μάλιστα, το άψυχο σώμα της Εύα Ράουζινγκ βρέθηκε περίπου δύο μήνες μετά το θάνατο της, κάτω από τόνους σεντονιών και πλαστικών στην πολυτελή έπαυλη της. Σύμφωνα με την έρευνα, ο σύζυγός της ξυριζόταν στο μπάνιο όταν την άκουσε να πέφτει από το κρεβάτι, με τα μάτια της πλήρως διεσταλμένα. Προσπάθησε να τη σηκώσει, αλλά ήταν ήδη νεκρή, ενώ στο αριστερό χέρι της κρατούσε ακόμη ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, καθώς ετοιμαζόταν να κάνει χρήση κοκαΐνης.

Ο Ράουζινγκ έκρυψε το άψυχο σώμα της για περίπου δυο μήνες, ανίκανος να μπορέσει να διαχειριστεί το θάνατο της, ενώ, σε όποιον τον ρωτούσε για τη σύζυγο του, έλεγε ότι είχε πάει στην Καλιφόρνια.

Η άτυχη γυναίκα


Τα προβλήματα με τα ναρκωτικά ήταν παλιά
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Χανς Κρίστιαν Ράουζινγκ και η σύζυγός του έρχονταν αντιμέτωποι με θέματα ναρκωτικών. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί σε ένα κέντρο απεξάρτησης ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου 20 χρόνια πριν. Η Εύα Ράουζινγκ προερχόταν κι αυτή από μια πλούσια οικογένεια: Ο πατέρας της, Τομ Κεμένι, ήταν πρώην στέλεχος της Pepsi. Και μπορεί να ήταν φιλάνθρωποι και να χάριζαν πολλά χρήματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις σχετικά με την καταπολέμηση των ναρκωτικών, ωστόσο και οι δυο τους ήταν βαθιά εθισμένοι σε αυτά.


Μάλιστα, το 2008, σε ένα γκαλά που ήταν καλεσμένοι, οι φύλακες ανακάλυψαν κοκαΐνη και ηρωίνη στην πανάκριβη τσάντα της, κάτι που οδήγησε τις Αρχές στην έρευνα της κατοικίας τους, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν ναρκωτικά αξίας 2.000 λιρών. Και οι δύο τους συνελήφθησαν.


«Λυπάμαι πολύ για την αναστάτωση που έχω προκαλέσει», δήλωσε εκείνη την εποχή και λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της η Εύα Ράουζινγκ. Συμπλήρωσε: «Έκανα ένα σοβαρό λάθος, για το οποίο μετανιώνω. Κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής μου πήρα λάθος στροφή». Από την πλευρά του, ο σύζυγος της και κληρονόμος της Tetra Pak δεν έκανε καμία δήλωση, θέλοντας ίσως να σώσει τα τελευταία ψήγματα αξιοπρέπειας. Η σύλληψη αυτή του ζευγαριού αποτέλεσε μεγάλη ντροπή για την οικογένεια των κληρονόμων της Tetra Pak, που προσπαθεί να κλείσει τις παλιές πληγές και να διακόψει κάθε σχέση με τα ναρκωτικά, με τον Χανς Κρίστιαν να εμφανίζεται πριν από λίγες μέρες στο γάμο της κόρης του ανανεωμένος και υγιής, έχοντας αφήσει πίσω του την κοκαΐνη.


Πηγή Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved