Τα δέκα πιο ακριβά σπίτια  του κόσμου και οι ιδιοκτήτες τους! (photos)

Τα δέκα πιο ακριβά σπίτια  του κόσμου και οι ιδιοκτήτες τους! (photos)

Πολυτελέστατα  σπίτια, μικρά και μεγάλα παλάτια που κάνουν τους κοινούς θνητούς να ονειρεύονται και τους πλούσιους να παίρνουν ιδέες για την επόμενη ανακαίνιση.

Οι ιδιοκτήτες των πιο πολυτελών κατοικιών του κόσμου μπορούν να περηφανεύονται για τα «μικρά» παλάτια τους που ορισμένα εξ’ αυτών στα διάφορα περιοδικά που επικεντρώνονται στις πολυτελείς κατοικίες για την επίδειξη πλούτου, ωστόσο πολλοί από αυτούς είναι άγνωστοι

7 Upper Phillimore Gardens

Τοποθεσία: Λονδίνο
Αξία: 128 εκατομμύρια δολάρια</strong

Το πολυτελές σπίτι, που κάποτε ήταν σχολείο, διαθέτει 10 υπνοδωμάτια, πι­σίνα, σάουνα, γυμναστήριο, κινηματο­γραφική αίθουσα, ακόμη και δωμάτιο πανικού. Το σπίτι είναι καλυμμένο με χρυσές λεπτομέρειες, κατάλευκο μάρ­μαρο και τους τοίχους του κοσμούν πανάκριβα έργα τέχνης από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της ιστορίας. Η ιδιοκτήτρια του είναι η άγνωστη σε μας Olena Pinchuck , κόρη του δεύτερου προέδρου της Ουκρανίας, Leonid Kuchma. Η ίδια ασχολείται με φιλαν­θρωπίες, και είναι κολλητή φίλη του Έλτον Τζον.


Kensington Palace Gardens number 17

Τοποθεσία: Λονδίνο
Αξία: 140 εκατομμύρια δολάρια

Βρίσκεται σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου που έχει τεράστιες και πολυτελείς επαύλεις στη σειρά. Οι ιδιο­κτήτες του ετοιμάζουν μια υπόγεια επέκταση στο ήδη τεράστιο παλάτι τους. Αυτό γιατί το σπίτι δεν διαθέτει μερικές πολυτέλειες όπως είναι το γήπεδο τένις, το κέντρο υγείας και το μουσείο αυτοκινήτων.
Ιδιοκτήτης του δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ρώσο κροίσο Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Seven The Pinnacle

Τοποθεσία: Montana
Αξία 155 εκατομμύρια δολάρια

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιδιόκτητο κτίριο στο πάρκο του Yellowstone και διαθέτει ιδιωτική πίστα για σκι και γκολφ. Ενώ στο εσωτερικό και εξωτερικό του διαθέτει αμέτρητες πισίνες γυμναστήριο οιναποθήκη και δικό του «τελεφερίκ».
Ιδιοκτήτες του είναι οι Edra και Tim Blixseth, δισεκατομμυριούχοι μεσίτες που είδαν την περιουσία τους να μειώνεται λόγω των οικονομικών σκανδάλων και του ξαφνικού διαζυγίου του ζεύγους.

Hearst Castle

Τοποθεσία: Σαν Σιμεόν, Καλιφόρνια
Αξία:
191 εκατομμύρια δολάρια


Το πολυτελές σπίτι, που ήταν κάποτε κάστρο διαθέτει 27 κρεβατοκάμαρες, οι οποίες αποτέλεσαν και το σκηνικό για τα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας «Ο Νονός» και στις οποίες έχουν φιλοξενηθεί διάσημες προσωπικότητες όπως οι Τζον και Τζάκι Κένεντι, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και άλλοι.
Ιδιοκτήτης του είναι ο William Randolph Hearst.


Ellison Estate

Τοποθεσία: Γουνσαίντ, Καλιφόρνια,
Αξία: 200 εκατομμύρια δολάρια

Το οίκημα δεν χρησιμοποιείται σαν σπίτι, αλλά κυρίως σαν λέσχη. Διαθέτει 10 διαφορετικά κτίρια, μια λίμνη, ένα σπίτι για τελετές τσαγιού και μια σάουνα.
Ιδιοκτήτης του πολυτελέστατου συγκροτήματος είναι ο Larry Ellison, συνιδρυτής της Oracle. Το 2013 ο ίδιος είχε κηρυχθεί από το Forbes ως ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.


Kensington Palace Gardens Numbers 18-19

Τοποθεσία: Λονδίνο
Αξία: 222 εκατομμύρια δολάρια

Η κατοικία ανήκει και αυτή στην πιο πλούσια περιοχή του Λονδίνου, και οι ιδιοκτήτες της έχουν γείτονες τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον. Διαθέτει 23 υπνοδωμάτια, τούρκικες τουαλέτες και χα­μάμ, εσωτερική πισίνα και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης για 20 αυτοκίνητα. Ιδιοκτήτες της πολυτελούς κατοικίας είναι ο Lakshmi Mittal, ο επικεφαλής της Arcelor Mittal, της μεγαλύτε­ρης εταιρίας δημιουργίας ατσαλιού. Ο Ινδός επιχειρηματίας είχε ανακηρυχθεί από το Forbes ως ένας από τους 100 πιο πλούσιους ανθρώπους στην χώρα του.

Four Fairfield Rond

Τοποθεσία: Νέα Υόρκη
Αξία: 248.5 εκατομμύρια δολάρια

Το πανάκριβο σπίτι διαθέτει 29 δωμάτια και έχει για κήπο μια έκταση περίπου 63 στρεμμάτων. Στο εσωτε­ρικό του υπάρχουν 39 τουαλέτες, ένα γήπεδο μπά­σκετ, ένα γήπεδο μπόουλινγκ, γήπεδα σκουότ, γήπεδα τένις, τρεις πισίνες και μια τεράστια τραπεζαρία. Ιδιοκτήτης του οικήματος εί­ναι ο επιχει­ρηματίας και ιδρυτής της Renco Group, όμιλος κατα­σκευαστικών εταιριών, Ira Rennert.

Villa Leopolda

Τοποθεσία: Cate D´Azure, Γαλλία
Αξία: 750 εκατομμύ­ρια δολάρια

Το σπίτι βρίσκεται χτισμένο σε μια έκταση 50 στρεμμά­των, που καλύπτεται από πράσινο. Διαθέτει πισίνες, κουζίνα στο εξωτερικό του, ελικοδρόμιο και μια πολυτε­λή έπαυλη τους φιλόξενουμένους. Το σπίτι έχει χρη­σιμοποιηθεί για τα γυρίσμα­τα της ταινίας του Hitchcock "ToCatch a Thief ", που γυρίστηκε το 1955. Ιδιοκτήτρια του είναι η βρα­ζιλιανά Lily Safra, που ασχολείται με φιλανθρω­πίες και είναι χήρα του Λι­βανέζου μεγαλοτραπεζίτη William Safra

Buckingham Palace

Τοποθεσία: Λονδίνο
Αξία: 1.55 δισεκατομμύρια δολάρια

Τεχνικά το πιο διάσημο πα­λάτι του κόσμου συνεχίζει να θεωρείται σπίτι, μιας και σε αυτό συνεχίζει να ζει η βα­σίλισσα Ελισάβετ.
Το παλάτι διαθέτει 775 δωμάτια, από τα οποία τα 188 προορίζον­ται για το προσωπικό,, τα 92 είναι γραφεία και τα 78 εί­ναι τουαλέτες. Φαίνεται πως για να περιηγηθείς σε αυτό χρειάζεσαι πλοηγό. Ιδιοκτή­τρια του από τον Φεβρουά­ριο του 1952 είναι η βασί­λισσα Ελισάβετ Β'

Antilia

Τοποθεσία: Βομ­βάη, Ινδία
Αξία: 1 δισεκα­τομμύριο
δολάρια

Το Antilia δεν θα μπορούσε να χαρακτηρι­στεί σπίτι, τουλάχιστον με ην παραδοσιακή έννοια. Το σπίτι είναι λίγο μεγαλύτερο των 400.000 τ.μ, έχει έξι υπόγειους ορόφους για πάρκινγκ, 3 ελικοδρόμια και απασχολεί περίπου 600 άτομα για την ομαλή λειτουργία του.
Ιδιοκτήτης του είναι ο Mukesh Ambani, ο πιο πλούοιος άνθρωπος της Ινδίας, του οποίου η περιουσία, σύμφωνα με το Forbes, εκτιμάται στα 23.6 δισεκατομμύ­ρια δολάρια.

DPG NETWORK

©2010-2020 Gossip-tv.gr - All rights reserved