Καθαρό σπίτι, καθαρό σχολείο: Έτσι μαθαίνουν υγιεινή τα παιδιά
Lifestyle

Καθαρό σπίτι, καθαρό σχολείο: Έτσι μαθαίνουν υγιεινή τα παιδιά

Η υγιεινή, δηλαδή ένα σύνολο ενεργειών και κανόνων που αποσκοπούν στην προστασία της υγείας του οργανισμού μας, είναι από τα πιο βασικά μαθήματα που πρέπει να πάρουν τα παιδιά μας, από πολύ νωρίς.

Ένα μάθημα, μάλιστα, που πρωτίστως παίρνουν από εμάς τους γονείς τους και δευτερευόντως από το σχολείο τους. Η καθαριότητα και η απολύμανση, βασικές έννοιες της υγιεινής, διδάσκονται πρώτα από το σπίτι και μετά από το σχολείο. Εμείς οι γονείς οφείλουμε να διδάξουμε υγιεινή στα παιδιά μας, ώστε φτάνοντας στο σχολείο να γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν και γιατί.

Ξεκινώντας από το σπίτι και διατηρώντας το καθαρό, αντίστοιχα το ανάλογο θα συμβεί και με το σχολείο. Διότι τα παιδιά μας κατανοούν εις βάθος και από την πρώτη στιγμή, δύο πράγματα: Πρώτον πως όσα διδάσκονται από τους γονείς τους στο σπίτι τα συντροφεύουν σε κάθε έκφανση της ζωής τους και δεύτερον, πως το σχολείο τους είναι ουσιαστικά «το δεύτερο σπίτι» τους, επομένως και θα πρέπει να το φροντίσουν με τον κατάλληλο και αντίστοιχο τρόπο. Στην εποχή μας, είναι ακόμα πιο σημαντικό να εμπεδώσουμε στα παιδιά μας την ανάγκη για απολύμανση και καθαριότητα, μεθοδικά, υπομονετικά και με την κατάλληλη επιμονή, καθώς έτσι θα είναι υγιή και προστατευμένα όπου κι αν βρίσκονται – φυσικά και στο σχολείο.

katharo spiti 2

Καθαριότητα στο σπίτι

Οι περισσότερες από εμάς τις μαμάδες ασχολούμαστε καθημερινά, λιγότερο ή περισσότερο, με την καθαριότητα του σπιτιού. Ειδικά με χώρους όπως η κουζίνα και το μπάνιο, κάνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε σχολαστικό καθαρισμό και απολύμανση. Η διαδικασία αυτή, παρότι συνήθως αφορά τις μαμάδες, θα πρέπει να αφορά όλη την οικογένεια και ιδίως τα παιδιά. Δεν υπάρχει άλλωστε καλύτερος τρόπος για να διδάξουμε στα παιδιά μας τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της καθαριότητας και της απολύμανσης, από το να επιτρέψουμε και, κυρίως, να ενθαρρύνουμε την ανάμειξή τους με τη συγκεκριμένη ενασχόληση.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved