Ο «δεκάλογος» του εύκολου homemaking που αξίζει να ακολουθήσεις φέτος τον χειμώνα!
Lifestyle

Ο «δεκάλογος» του εύκολου homemaking που αξίζει να ακολουθήσεις φέτος τον χειμώνα!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το 2020 είναι μία παράξενη χρονιά που σε έκανε λίγο πιο σοφή, αφού ήταν γεμάτη από μαθήματα ζωής που δεν πρόκειται να ξεχάσεις ποτέ. Ένα από αυτά ήταν πως, σε έβαλε στη διαδικασία να επανεκτιμήσεις την έννοια της λέξης «σπίτι» και να να της δώσεις μία διαφορετική διάσταση. Με άλλα λόγια, μπορεί μέχρι πριν λίγους μήνες το σπίτι σου να ήταν ο χώρος στον οποίο επέστρεφες έπειτα από μία δύσκολη ημέρα, όμως πλέον έχει μετατραπεί στον δικό σου «μικρόκοσμο», αφού είναι το μέρος στο οποίο εργάζεσαι, γυμνάζεσαι, παρακολουθείς τα μαθήματα του πανεπιστημίου, ενώ τείνει να καθιερωθεί και ως το απόλυτο σημείο συνάντησης με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Οι παραπάνω λόγοι ήταν που σε έκαναν να συνειδητοποιήσεις πως το σπίτι σου, δεν είναι απλώς ένα περιβάλλον με το οποίο αλληλεπιδράς καθημερινά, αλλά μία προέκταση του εαυτού σου, η οποία «προδίδει» πολλά πράγματα για το ποια είσαι πραγματικά. Συνεπώς, είναι σημαντικό με την ίδια σχολαστικότητα που περιποιείσαι το σώμα ή την εμφάνισή σου, την ίδια περιποίηση και φροντίδα να δίνεις και στον προσωπικό σου χώρο.

1) Ειδικότερα την παρούσα περίοδο που οι καιρικές συνθήκες περιορίζουν ακόμη περισσότερο τις εξόδους σου, είναι απαραίτητο να γνωρίζεις τα βήματα και τους «συμμάχους» που θα κρατούν το περιβάλλον σου καθαρό και προστατευμένο από «αόρατους» εισβολείς, δηλαδή από τους ιούς και τα βακτήρια. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει δέκα «πολύτιμες» συμβουλές, οι οποίες θα κάνουν το homemaking... παιχνιδάκι και θα σου προσφέρουν τον καθαρό προσωπικό χώρο που πραγματικά σου αξίζει!Μόλις τελείωσες τον περίπατό σου στο πάρκο και βρίσκεσαι μπροστά από την πόρτα, έτοιμη να μπεις στο σπίτι. Μήπως να το ξανασκεφτείς; Γιατί να μεταφέρεις στον χώρο σου τα μικρόβια που βρίσκονται στις σόλες των παπουτσιών, όταν μπορείς απλά να τα αφήσεις έξω από αυτό; Μπορεί να είναι μία μικρή λεπτομέρεια, όμως να είσαι σίγουρη πως θα κάνει τη διαφορά!

2) Εάν δεν διαθέτεις κάποιον χώρο ή κάποια παπουτσοθήκη στο κλιμακοστάσιο και είσαι υποχρεωμένη να βάλεις μέσα τα παπούτσια σου, μπορείς με ένα μόνο ψέκασμα από το απολυμαντικό σπρέι Klinex Aerosol 1 for All, να εξουδετερώσεις το 99,9% των ιών και των βακτηρίων που υπάρχουν στις σόλες τους. Το συγκεκριμένο σπρέι είναι ειδικά σχεδιασμένο για να απολυμαίνει μαλακές και σκληρές επιφάνειες, δεν περιλαμβάνει χλώριο και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για κάθε αντικείμενο που υπάρχει στο σπίτι, από την τουαλέτα, τα μαξιλάρια, τον καναπέ, μέχρι το back pack σου!

3) Αφιέρωσε λίγα λεπτά από την Κυριακή σου για να διαμορφώσεις ένα homemaking πλάνο για την ερχόμενη εβδομάδα. Ταξινομώντας τις δουλειές που χρειάζεται το σπίτι μέσα στο πενθήμερο Δευτέρα-Παρασκευή, δεν θα δεσμεύεις τα πρωινά του Σαββάτου με μία χρονοβόρα γενική καθαριότητα του χώρου, ενώ θα απολαμβάνεις καθημερινά ένα τακτοποιημένο και καθαρό περιβάλλον.

4) Όσο για την ημέρα που θα αποφασίσεις να κάνεις γενική σε όλο το σπίτι, είναι σημαντικό να ακολουθήσεις μία συγκεκριμένη σειρά και να μην περιφέρεσαι για ώρες άσκοπα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Να θυμάσαι πως όσο πιο μεγάλο είναι το σπίτι, τόσο περισσότερο χρόνο θα χάσεις, εάν δεν έχεις σύστημα. Ακριβώς για αυτό, είναι απαραίτητο να ολοκληρώνεις τον καθαρισμό του ενός χώρου, πριν περάσεις στο επόμενο. Επιπλέον, πριν ξεκινήσεις τον καθαρισμό των επιφανειών ή του πατώματος, θα τακτοποιείς και θα οργανώνεις τα αντικείμενα που υπάρχουν στον χώρο σου.

5) Σε περίπτωση που το πλύσιμο των πιάτων σου προκαλεί... πονοκέφαλο και μόνο στη σκέψη, μπορείς να κολλήσεις ένα post it στην πόρτα του ψυγείου σου, το οποίο θα λέει «Ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα μην το αναβάλλεις για αύριο». Έτσι, το πρωί που θα ξυπνάς γεμάτη κέφι και όρεξη, δεν θα σε περιμένει καμία στοίβα με άπλυτα πιάτα, που έχει ξεμείνει στον νεροχύτη από το προηγούμενο βράδυ, αφού θα έχεις ήδη ξεμπερδέψει με αυτά.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved