Έτσι μπορείτε να είστε fit και στο Lockdown!
Lifestyle

Έτσι μπορείτε να είστε fit και στο Lockdown!

Η δύσκολη και επώδυνη εποχή που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κορονοιού, ενισχύει τις στρεσσογόνες καταστάσεις που έτσι κι αλλιώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας

Ξαφνικά πρέπει να πούμε αντίο στις συνήθειες μας και να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα. Έπειτα από ένα ξένοιαστο καλοκαίρι, επανήρθε το lockdown και χάσαμε την γη κάτω από τα πόδια μας. Ωστόσο δεν χρειάζεται να απέχουμε από κάποιες συνήθειες μας γιατί απλούστατα μπορούμε να βρούμε τρόπους εναλλακτικούς να τις εφαρμόσουμε.

Αν εγκαταλείψουμε τον εαυτό μας σωματικά και ψυχικά, θα διογκωθεί το πρόβλημα το οποίο βιώνουμε. Σύμφωνα με την Μαρία Μαραγιάννη, πιστοποιημένη καθηγήτρια Pilates, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μπορέσουμε να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας και την ψυχολογία μας, είναι η άσκηση και ειδικά το Pilates.

Με την άσκηση, ελέγχουμε το βάρος μας, βελτιώνεται η φυσική μας κατάσταση, θωρακίζουμε το ανοσοποιητικό μας, απελευθερώνονται ενδορφίνες και έτσι βελτιώνεται η ψυχολογία μας, νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και έτσι ενισχύεται η αυτοπεποίθησή μας, καταπολεμάμε το άγχος καιπρολαμβάνουμε παθήσεις.

Το Pilates είναι μια μέθοδος εκγύμνασης με χαμηλή επικινδυνότητα και προσαρμόζεται ανάλογα στην φυσική κατάσταση του εκάστοτε ασκούμενου, οπότε απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο ανεξάρτητου ηλικίας, φύλου ή βάρους. Αναπτύσσει το σώμα συνολικά, βελτιώνει τη στάση του σώματος και την φυσική κατάσταση, αφυπνίζει το μυαλό και ανυψώνει το πνεύμα.

Επικεντρώνεται στον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών μυών και στην σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, πυέλου και ωμοπλάτης. Τα οφέλη της μεθόδου είναι παρά πολλά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved