Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο έρωτας με την Ελισάβετ! Ένας γάμος που κράτησε μια ολόκληρη ζωή
Lifestyle

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο έρωτας με την Ελισάβετ! Ένας γάμος που κράτησε μια ολόκληρη ζωή

Πρίγκιπας Φίλιππος: Απέραντη θλίψη για τη βασιλική οικογένεια αλλά και τη Βρετανία, μετά την είδηση του θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου. 

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρίγκιπας Φίλιππος άφησε την τελευταία του πνοή. Η είδηση θανάτου του έγινε γνωστή από το Παλάτι.

Με μια λιτή ανακοίνωση το Μπάκιγαχμ ανέφερε:

«Είναι με μεγάλη της λύπη που η Αυτού Μεγαλειότης η βασίλισσα ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, του πρίγκιπα Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου», ανακοίνωσε η βασιλική οικογένεια.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1921 στο Μον Ρεπό της Κέρκυρας όντας μέλος των βασιλικών οικογενειών της Ελλάδας και της Δανίας, απόγονος του Οίκου των Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ-Γκλύξμπουργκ.

Το 1939 είχε γνωριστεί με την πριγκίπισσα Ελισάβετ, η οποία ήταν μόλις 13 ετών. Η έφηβη Ελισάβετ τον ερωτεύτηκε και ξεκίνησε να αλληλογραφεί μαζί του. Το 1946 ο Φίλιππος ζήτησε άδεια από το βασιλιά Γεώργιο ΣΤ' να παντρευτεί την πρωτότοκη κόρη του. Ο γάμος τελέστηκε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 20 Νοεμβρίου 1947.

Ο Φίλιππος και η Ελισάβετ παντρεύτηκαν στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ. Η τελετή του γάμου του μεταδόθηκε από το BBC και την παρακολούθησαν πάνω από 200 εκατομμύρια ανθρώπους.

Στα τέλη του Ιανουαρίου του 1952 το ζευγάρι ξεκίνησε μια περιοδεία στις χώρες της Κοινοπολιτείας. Στις 6 Φεβρουαρίου του ίδιου χρόνου όταν βρίσκονταν στην Κένυα, ο πατέρας της Ελισάβετ απεβίωσε και εκείνη έγινε βασίλισσα. Την είδηση του θανάτου του πατέρα της την μετέφετε εκείνος στην αγαπημένη του σύζυγο.

«Είναι κάποιος που δεν κάνει συχνά κοπλιμένα, αλλά ήταν απλά η δύναμή μου όλα αυτά τα χρόνια.Εγώ όπως και όλη η οικογένεια του χρωστάμε περισσότερα από όσα μπορούμε να του δώσουμε», είχε δηλώσει για τον Φίλιππο η βασίλισσα Ελισάβετ σε συνέντευξη το 1997, με αφορμή τη χρυσή τους επέτειο.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου απέκτησε τέσσερα παιδιά με την Ελισάβετ: τον Κάρολο, την Άννα, τον Ανδρέα και τον Εδουάρδο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ τον είχε χαρακτηρίσει στα 90ά γενέθλιά του ως «τη δύναμη και το στήριγμά» της όλα αυτά τα χρόνια.

Ένας έρωτας που άντεξε στο χρόνο! Μια ολόκληρη ζωή μαζί.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved