Γιατί το νερό είναι ο φυσικός «σύμμαχος» που χρειάζεσαι τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει
Lifestyle

Γιατί το νερό είναι ο φυσικός «σύμμαχος» που χρειάζεσαι τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως διανύουμε μία από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου! Τα πρωινά μας είναι ζεστά, φωτεινά και ηλιόλουστα, η θερμοκρασία «ανεβαίνει» συνεχώς και η διάθεσή μας ακολουθεί την ίδια ανοδική πορεία. Αυτό σημαίνει πως οι περισσότερες από εμάς, έχουμε ήδη αρχίσει να ονειρευόμαστε τις βουτιές μας, ενώ συγχρόνως, προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της εποχής, στρέφοντας την προσοχή μας στους τρόπους με τους οποίους θα προετοιμαστούμε για το καλοκαίρι.

Ξέρουμε καλά πως για να μπορέσουμε να παραμείνουμε υγιείς και active το φετινό καλοκαίρι, είναι σημαντικό να αναδιαμορφώσουμε τη διατροφή, αλλά και την προσωπική μας φροντίδα, καθώς το σώμα μας παρουσιάζει διαφορετικές ανάγκες από εποχή σε εποχή. Σε ό,τι αφορά στις ανάγκες του οργανισμού μας την παρούσα περίοδο, η ενυδάτωση βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας, αφού το νερό είναι ο φυσικός «σύμμαχός» μας για μία καθημερινότητα γεμάτη ενέργεια.

Παρακάτω, λοιπόν, ακολουθεί μία λίστα με τους λόγους για τους οποίους η ενυδάτωση πρέπει να είναι τώρα μία από τις βασικές σου προτεραιότητες, καθώς και τους τρόπους για να τη μετατρέψεις σε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου!

#1 Για να διατηρήσεις μία επιδερμίδα που θα «λάμπει» από υγεία

Ξέρω πόσο ανυπομονείς να αποκτήσεις μία sun-kissed απόχρωση στην επιδερμίδα σου, αλλά μην ξεχνάς πως η πολύωρη έκθεσή σου στον ήλιο, μπορεί να επιβαρύνει το δέρμα σου. Συνεπώς, πριν ενδώσεις στο ζεστό «χάδι» του ήλιου, είναι απαραίτητο να εφαρμόσεις μία «γενναία» ποσότητα αντηλιακού στην επιδερμίδα σου. Εκτός από το αντηλιακό σου όμως, το νερό είναι ένας ακόμη πολύτιμος «σύμμαχός» σου ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία, καθώς έχει αποδειχθεί πως ενισχύει την υγεία των δερματικών κυττάρων, βελτιώνοντας σημαντικά τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας, ενώ συγχρόνως περιορίζει τη θαμπή και άτονη όψη της. Ακριβώς για αυτό, χρειάζεται να καταναλώνεις τουλάχιστον δύο λίτρα νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να διατηρείς και τους θερινούς μήνες, μία λαμπερή, νεανική επιδερμίδα που «λάμπει» από υγεία.

#2 Για να παραμείνουν τα μαλλιά σου «πλούσια», υγιή και μεταξένια

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι με διαφορά η αγαπημένη σου εποχή όμως, δεν ισχύει το ίδιο για τα μαλλιά σου, τα οποία λόγω της έντονης ηλικιακής ακτινοβολίας, της συχνής επαφής με το θαλασσινό νερό και των καθημερινών λουσιμάτων, αφυδατώνονται, γίνονται θαμπά και χάνουν τη μεταξένια υφή τους. Παρόλα αυτά, αν θέλεις να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τα «σημάδια» του καλοκαιριού, υπάρχει τρόπος να τα καταφέρεις, αρκεί να έχεις πάντα μαζί σου, ένα μπουκαλάκι Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, το οποίο θα σου υπενθυμίζει να πίνεις νερό τακτικά και να παραμένεις ενυδατωμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Άλλωστε, σύμφωνα με τους ειδικούς, περίπου το 1/4 της δομής των τριχών αποτελείται από νερό και συνεπώς, η ενυδάτωση είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα μαλλιά σου για να παραμείνουν υγιή και λαμπερά το καλοκαίρι. Μάλιστα, να θυμάσαι πως αν αντιμετωπίζεις το γνωστό πρόβλημα της εποχικής τριχόπτωσης, το νερό μπορεί να αποδειχθεί επίσης ένας πολύτιμος, φυσικός «σύμμαχος», στην προσπάθειά σου να περιορίσεις την αραίωση, αλλά και τη φθορά των τριχών.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved