Προεδρικό Μέγαρο: Λαμπερές παρουσίες στην 47η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Lifestyle

Προεδρικό Μέγαρο: Λαμπερές παρουσίες στην 47η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκε χθες, 24 Ιουλίου, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου τους πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές, εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού σε μία δεξίωση για την 47η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων εξαιτίας της πανδημίας και κάτω από αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο διεξήχθη η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 47η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας προσπάθησε να δώσει εφέτος διαφορετικό χρώμα στην εκδήλωση σε σχέση με προηγούμενα έτη και αυτό αντικατοπτρίζεται στους προσκεκλημένους.

Ανάμεσα στους λαμπερούς προσκεκλημένους η ηθοποιός Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η αθλήτρια Σοφία Μπεκατώρου, τα ονόματα των οποίων συνδέθηκαν με το κίνημα metoo στην Ελλάδα έδωσαν το παρών «για να στείλουν μήνυμα», όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ.

Η γιορτή ξεκίνησε με την ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την 47η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Όπως τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου, «η φιλελεύθερη δημοκρατία δεν αποτελεί για τους Έλληνες απλά μια πολιτειακή σύμβαση, αλλά βίωμα καθημερινό, πολιτικό και προσωπικό» και προσέθεσε μεταξύ άλλων ότι «είναι μια ημέρα τιμής για τους αγωνιστές της δημοκρατίας. Αφιερωμένη σε εκείνους που δεν συμβιβάστηκαν με τη δικτατορία και διακινδύνευσαν ακόμη και τη ζωή τους για την ελευθερία όλων μας. Η μνήμη και το παράδειγμά τους μαρτυρούν ότι η δημοκρατία δεν είναι ποτέ δεδομένη. Η αποκατάστασή της, τον Ιούλιο του 1974, στάθηκε το εφαλτήριο για την επούλωση των πληγών του παρελθόντος, την ομαλότητα και την ευημερία μας».

Δείτε παρακάτω τις λαμπερές παρουσίες στο Προεδρικό Μέγαρο για την 47η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved