Μίκης Θεοδωράκης: Βουβός πόνος για την πιστή γραμματέα του μουσικοσυνθέτη
Lifestyle

Μίκης Θεοδωράκης: Βουβός πόνος για την πιστή γραμματέα του μουσικοσυνθέτη

Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη για τρίτη μέρα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών σε λαϊκό προσκύνημα.

Στις τρεις το μεσημέρι θα ξεκινήσει η τελετή αποχαιρετισμού και τους επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Απόψε το βράδυ η σορός θα μεταφερθεί στον Πειραιά για να ταξιδέψει στην Κρήτη καθώς ήταν επιθυμία του να ταφεί στα Χανιά.

Βουβός πόνος για την πιστή γραμματέα του Μίκη Θεοδωράκη, Ρένα Παρμενίδου που προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τον χαμό του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη.

Η γυναίκα που εδώ και 20 χρόνια βρισκόταν στο πλευρό του παγκόσμιου Έλληνα πενθεί σιωπηρά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Νικόλιζα στην Espresso.

Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν η Ρένα Παρμενίδου ευτύχησε να βρεθεί στον ίδιο δρόμο με τον άνθρωπο που έμελλε να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής.

Σεμνή, λιγομίλητη, ευγενική και πάνω από όλα εχέμυθη. Η Ειρήνη Παρμενίδου ήταν πάντα εκεί στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη προσφέροντας της υπηρεσίες της.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Μίκης την αποκαλούσε «τα μάτια και τα αφτιά του», καθώς τον προστάτευε από τις «στραβοτιμονιές» που εμφανιζόταν στον δρόμο του.

Όταν μάλιστα, η γυναίκα του μουσικοσυνθέτη, Μυρτώ κατέπεσε λόγω προβλημάτων υγείας, η Ρένα ανέλαβε όλες τις υποχρεώσεις του Μίκη.

Όσοι βρέθηκαν στο σπίτι του μιλούν για τον πιο έμπιστο άνθρωπο στη ζωή του. Δεν είναι τυχαίο ότι της είχε μεγάλη εμπιστοσύνη, που ήταν ο μόνος άνθρωπος που γνώριζε για την τελευταία του επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved