Μίκης Θεοδωράκης: Βαθιά υπόκλιση στον σπουδαίο μoυσικοσυνθέτη-Εικόνες πριν την τελετή αποχαιρετισμού
Lifestyle

Μίκης Θεοδωράκης: Βαθιά υπόκλιση στον σπουδαίο μoυσικοσυνθέτη-Εικόνες πριν την τελετή αποχαιρετισμού

Μίκης Θεοδωράκης: Σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου οι Έλληνες αποχαιρετούν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, πριν το ταξίδι του στην Κρήτη, εκεί όπου θα κηδευτεί

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την Ελλάδα.

Πλήθος κόσμου συρρέει και σήμερα τελευταία μέρα του λαϊκού προσκυνήματος στη Μητρόπολη Αθηνών για να αφήσει ένα λουλούδι στο φέρετρο του Μίκη Θεοδωράκη.

Στη Μητρόπολη για να αποτίσουν φόρο τιμής βρέθηκαν πολλοί καλλιτέχνες και εκπρόσωποι από τον πολιτικό χώρο!

Μετά το τριήμερο πένθος στη χώρα, η Αθήνα αποχαιρετά σήμερα τον Μίκη Θεοδωράκη, πριν η σορός του μεταφερθεί στην τελευταία του κατοικία στον Γαλατά Χανίων.

Το ταξίδι για την Κρήτη θα ξεκινήσει το βράδυ ενώ λίγο νωρίτερα, στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, η πομπή με τη σορό του μουσικοσυνθέτη θα φτάσει στην πύλη Ε3 (Αγιος Διονύσιος) στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια θα επιβιβαστεί στο πλοίο «Blue Galaxy» της ΑΝΕΚ, με προορισμό τα Χανιά.

Το πλοίο θα ξεκινήσει στις 21.00. Στο λιμάνι θα βρίσκονται περίπου 15 άτομα από τον Δήμο Πειραιά και η φιλαρμονική του Δήμο. Επίσης έχουν διατεθεί 40 λιμενικοί για μέτρα τάξης.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φτάσει αύριο Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 7:30 στο λιμάνι της Σούδας και θα γίνει αυτοκινητοπομπή μέχρι την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων όπου στη συνέχεια θα συνοδευτεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων και θα τεθεί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα.

Έπειτα, θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή η σορός στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας θα συνοδευτεί πεζή η σορός στο κοιμητήριο του Γαλατά για να γίνει η ταφή.

Δείτε τις εικόνες πριν την τελετή αποχαιρετισμού του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή, Μίκη Θεοδωράκη!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved