Salt Bae: Η απίστευτη ζωή του Τούρκου σεφ, το παλάτι των 36 εκατομμυρίων και το τζετ
Lifestyle

Salt Bae: Η απίστευτη ζωή του Τούρκου σεφ, το παλάτι των 36 εκατομμυρίων και το τζετ

O Τούρκος κρεοπώλης που έγινε ο διάσημος σεφ Νουσρέτ πια, γεννήθηκε το 1983 στο Ερζερούμ της Τουρκίας σε μια φτωχή κουρδική οικογένεια, έχοντας τέσσερα αδέρφια.

O πάμπλουτος σήμερα σεφ έχει επιδείξει ση­μαντικό φιλανθρωπικό έργο, καθώς έχει χτίσει ένα σχολείο στο Ερζερούμ.

Ο πα­τέρας του εργαζόταν σε ορυ­χεία. Τα οικονομικά της οικο­γένειας του τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το σχολείο όταν ήταν 10 χρόνων, για να δουλέ­ψει. Στα 13 του εργάστηκε ως μαθητευόμενος χασάπης σε κρεοπωλείο στο Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, ενώ λίγα χρονιά αργότερα μετακόμισε στο Μπουένος Άιρες, με απο­στολή να μάθει περισσότερα για το κρέας.

Από το 2007 έως το 2010 ερ­γάστηκε σε εστιατόρια προκει­μένου να αποκτήσει εμπειρία ως μάγειρας και εστιάτορας και ονειρευόταν να γίνει, σεφ στις ΗΠΑ. «Ήθελα πάντα να ανοίξω ένα εστιατόριο», δήλω­σε στο ΝΒC Νews. Το 2010, σε ηλικία 27 ετών, έκανε το όνειρο τoυ πραγματικότητα, ανοίγοντας το πρώτο του ψητοπωλείο Νusr-Εt στη γειτονιά Εtiler της Κωνσταντι­νούπολης, με μόλις οκτώ τρα­πέζια και 10 υπαλλήλους. Αφού γνώρισε τον Τούρκο επι­χειρηματία Ferit Sahenk, ο οποίος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ με το γεύμα του στο εστιατόριο, που προσφέρθηκε να επενδύσει, ο Νουσρέτ άνοι­ξε καταστήματα στη Μέση Ανα­τολή.

Το όνομα της αλυσίδας εστιατορίων του (Νusr-Εt) προέρχεται από το δικό του όνομα και τη λέξη «Εt», που σημαίνει «κρέας» στα τουρκικά. Τα πιάτα που σερβίρονται στα εστιατόρια του έχουν λάβει ανάμεικτες κριτικές και έχουν περιγραφεί ως «πανάκριβα». Τα βίντεο του, στα οποία επι­δεικνύει, την ικανότητα του με τα μαχαίρια ή κάνει γυμνόστη­θος γυμναστική, παίρνουν χι­λιάδες likes, ενώ ο ίδιος ισχυ­ρίζεται ότι τον σταματούν 1.000 θαυμαστές την ημέρα.

Με τα σκούρα κοστούμια του και το σήμα κατατεθέν του, που είναι τα γυαλιά ηλίου του, ο διάσημος σεφ έχει αποκαλέσει τον εαυτό του Τhe Saltfather, δημοσιεύοντας πολυάριθμες παρωδίες της κλασικής μαφιόζικης ταινίας «The Godfather». Ο Salt Bae έχει συγκεντρώσει πάνω από 38.000.000 followers στο Ιnstagram από τότε που έγινε viral στα social media, το 2017, για τον ιδιαίτερο τρόπο που αλατίζει τα κρέατα. Συγκεκριμένα, απέκτησε φήμη από ένα viral βίντεο, με τίτλο «Ottoman Video», το οποίο δημοσιεύθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2017, στο λογαριασμό του εστιατορίου του στο Twitter. Λόγω της δημοφιλίας που απέκτησε από το βίντεο, η επιχείρηση και το πελατολόγιο του εκτοξεύθηκαν.

Ο 38χρονος, ο οποίος έχει πάρει το παρατσούκλι Salt Bae από τους θαυμαστές του λόγω του περίεργου τρόπου πασπαλίσματος του αλατιού, αυτή τη στιγμή έχει 17 εστιατόρια στην επιτυχημένη αλυσίδα του. Δεν είναι λίγοι οι σταρ που δηλώνουν θαυμαστές του, όπως ο Dj Khaled, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Λιονέλ Μέσι. Μάλιστα, ο Νουσρέτ ισχυρίζεται ότι πρωταγωνιστής του «Τιτανικού» είπε ότι η μπριζόλα του ήταν «το καλύτερο κρέας που είχε φάει ποτέ στη ζωή του».

Η Ριάνα φοράει μπλουζάκι με την εικόνα του, ο πυγμάχος Κόνορ Μακ Γκρέγκορ έφαγε μια «χρυσή» μπριζόλα 800 λιρών στο Nusr-Εt στο Ντουμπάι, ενώ ο ηθοποιός Τζέισoν Στέιθαμ επισκέπτεται τακτικά το υποκατάστημα του Βeverly Hills. Το εστιατόριο του Salt Bae -αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη- επισκέφθηκε και ο Νίκολας Μαδούρο, κάνοντας έξαλλους τους κατοίκους της Βενεζουέλας.


Τα πασπαλισμένα με βρώσιμο χρυσό κρέατα κοστίζουν μια περιουσία. Στο καινούριο του εστιατόριο, στο Λονδίνο, μπορεί κάποιος να απολαύσει μια μπριζόλα Golden Giant Tomahwak για 1.450 λίρες, ένα Golden Giant Striplion για 1.350 λίρες και Golden Kafes για 500 λίρες. Με λίγα λόγιο, τα πληρώνει στην κυριολεξία... χρυσά. Οι μπριζόλες με φύλλο χρυσού έχουν γίνει viral εδώ και λίγα χρόνια, από τότε που ξεκίνησε να τις παρουσιάζει στο μαγαζί του στο Ντουμπάι, μία πόλη που η υπερβολή αποτελεί στοιχείο της καθημερινότητας.

Όταν η δημοσιογράφος της «Daily Mail», Γιαν Μόιρ, τον ρώτησε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του, εκείνος απάντησε: «Το μυστικό της επιτυχίας μου είναι ότι δουλεύω 20 ώρες κάθε μέρα». Oρμώμενος από την επιτυχία του στο Ιnstagram, ο chef επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ανοίγοντας νέα εστιατόρια σε Λονδίνο και Μύκονο, μετά από την Κωνσταντινούπολη. Με τα μαγαζιά του να απευθύνονται στους λάτρεις του κρέατος, ο Nusret aka Salt Bae σερβίρει μία χρυσή tomahawk μπριζόλα (χαρακτηριστικό της το κόκκαλο με το οποίο κόβεται), η οποία πωλείται για 734 ευρώ. Το φύλλο χρυσού δεν προσδίδει τίποτα σε γεύση και υφή, παρά μόνο στο μάτι. «Θα το ξεκαθαρίσω, είναι μια κανονική μπριζόλα Wagyu, αξίας περίπου 300 δολαρίων, με χρυσό φύλλο χωρίς γεύση, αλλά υπέροχη εμφάνιση» λέει ο συγγραφέας Saurav Dutt, αλλά η εμπειρία του να σερβίρεται από τον ίδιο τον Salt Bae ναι σαν να «κάθεσαι στην πρώτη σειρά ενός μαγειρικού Super Bowl».


Η ιδέα της χρυσής μπριζόλας, ωστόσο, και κυρίως η τιμή της, δε φαίνεται να ενθουσιάζει όλους τους πελάτες. Μία παρέα που δείπνησε στο εστιατόριο του Salt Bae στο Μαϊάμι, διαμαρτυρήθηκε για τον λογαριασμό - μην έχοντας καταλάβει το κόστος της χρυσής μπριζόλας - με αποτέλεσμα το προσωπικό να καλέσει την αστυνομία, ενώ χαμό στο Τwitter προκάλεσε τις προηγούμενες μέρες κι ένας πελάτης στο εστιατόριο του Τούρκου chef στο Λονδίνο, με το ύψος του λογαριασμού να φέρνει -δικαιολογημένη- κατακραυγή. «Ξόδεψα ολόκληρο το τραπεζικό μου υπόλοιπο σε μια νύχτα», γράφει σοκαρισμένος ένας χρήστης του Τwitter, σχολιάζοντας την απόδειξη κάποιων πελατών που επισκέφθηκαν το νέο εστιατόριο του διάσημου σεφ Salt Bae στο Λονδίνο. Η συγκεκριμένη απόδειξη από το Nusr-Et Steakhouse έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για το συνολικό ποσό των 1.812,40 λιρών που έπρεπε να πληρώσει η παρέα, με μια μπριζόλα να κοστίζει 630 λίρες και μόλις τέσσερα Red Bull να κοστίζουν 44 λίρες.

Ο λογαριασμός από το εστιατόριο του Salt Bae, που άνοιξε πρόσφατα στο Κnightsbridge του Λονδίνου με καθυστέρηση λόγω του Covid-19, δείχνει επίσης ότι στο τραπέζι των οκτώ πελατών προστέθηκαν 236,40 λίρες υπηρεσιών στις δαπάνες τους. Με το που δημοσιεύθηκε η απόδειξη έγινε viral, και πολλοί χρήστες του Twitter παραδέχθηκαν ότι οι τιμές που είδαν, τους αποθάρρυναν να επισκεφθούν το εστιατόριο, παρά το γεγονός ότι οι Bρετανοί περίμεναν πώς και πώς το εστιατόριο, από τότε που ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστός ως Salte Bae, έγινε viral το 2017. Η ανάρτηση έχει συγκεντρώσει έκτοτε σχεδόν 10.000 likes με πολλούς ανθρώπους να παραδέχονται ότι είναι σοκαρισμένοι από τις εκπληκτικά υψηλές τιμές στο μενού. Ένα άτομο έγραψε: «Τι στο καλό είναι ένα χρυσό μπέργκερ; 100 λίρες... είναι το καλύτερο μπέργκερ στον κόσμο; Και 630 λίρες για μια μπριζόλα; Χα χα, θα είχα αρνηθεί να πληρώσω και θα έφευγα... Αυτό είναι απολύτως γελοίο, 44 λίρες για Red Bull είναι επίσης ανοησίες». «Είναι πολύ φθηνότερο να πετάξεις στην Τουρκία και να πας στο εστιατόριο εκεί», αστειεύθηκε ένας άλλος.

Το 2019, ο Νουσρέτ, που πλέον έχει πολυτελή Steakhouse στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, την Κωνσταντινούπολη, το Ντουμπάι, το Αμπου Ντάμπι αλλά και στη Μύκονο, ξόδεψε 36.000.000 λίρες στο περίφημο παλάτι Μacka, στην περιοχή Sisli της Κωνσταντινούπολης. Αφού πέρασε δύο χρόνια διοικώντας τα εστιατόρια του σε όλο τον κόσμο, ο Νουσρέτ ανακοίνωσε ότι ήθελε να περάσει περισσότερο χρόνο στην τουρκική πόλη και μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα στο παλάτι, το οποίο κάποτε ανήκε στον θεατρικό συγγραφέα του 20ού αιώνα Αμπντουλχάκ Χαμίντ Ταρχά, γνωστό στην Τουρκία ως ο Μεγάλος Ποιητής. Θεωρείται επίσης ότι έχει σπίτια στις ΗΠΑ, όπου συχνά απεικονίζεται σε μια ιδιωτική πισίνα στο ΜπέΒερλι Χιλς, καθώς και άλογα σε κάτι που μοιάζει με ράντσο.


Ο πολυάσχολος σεφ δεν φαίνεται ποτέ πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου, αλλά ταξιδεύει με στιλ. Σε ένα Βίντεο φαίνονται Rolls Royces που οδηγούν σοφέρ του, αξίας άνω των 250.000 λιρών η κάθε μία, ενώ σε ένα άλλο, όπου παριστάνει μια σκηνή από τον «Νονό», οδηγείται ένα τεράστιο αρχοντικό σπίτι, μέσα σε ένα vintage μοντέλο. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μη διαθέτει και ένα ιδιωτικό τζετ, για να τον μεταφέρει μεταξύ των εστιατορίων του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.


Παρά το γεγονός ότι περιτριγυρίζεται από όμορφες γυναίκες, σε πολλές, από τις αναρτήσεις του και φλερτάρει μαζί τους, μυστήριο περιβάλλει την ερωτική ζωή του Τούρκου σεφ. Πρόσφατες φωτογραφίες δείχνουν ότι βγαίνει με το μοντέλο Candy Denat, αν και κάποτε ισχυρίστηκε ότι ήταν πολύ απασχολημένος για μια σχέση, καθώς σηκώνεται στις 3 το πρωί για να πάει στις αγορές κρέατος και κοιμάται στις πέντε τη νύχτα. «Είμαι τόσο συγκεντρωμένος στο κρέας που δεν μπορώ να δω γυναίκα», είπε. «Δεν έχω χρόνο για σύντροφο». Πρόσφατα, όμως, δημοσίευσε μια φωτογραφία του, στην οποία είναι περιτριγυρισμένος από εννέα παιδιά, με τη λεζάντα: «Ο άνθρωπος που δεν περνά χρόνο με την οικογένεια του δεν είναι πραγmατικός άντρας».

Η εικόνα, η οποία περιλαμβάνει ένα νεογέννητο, έκανε τους θαυμαστές να πιστέψουν ότι τα παιδιά ήταν δικά του. Επίσης, σε άλλες αναρτήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας με ένα μικρό αγόρι που φορούσε ποδιά κρεοπώλη με τη λεζάντα «το μέλλον», φαίνεται να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.


Ο Νουσρέτ έχει φυσικά λατρεία στο κρέας. «Λατρεύω το κρέας. Δεν μπορώ να φανταστώ μια ζωή χωρίς κρέας. Τρώω κρέας επτά ημέρες την εβδομάδα. Και για πρωινό», λέει. «Δεν μπορώ να τελειώσω το πρωινό μου χωρίς καπνιστό κρέας ή λουκάνικο». Ευτυχώς για τον Salt Bae, δεν είναι ο μόνος, και η αγάπη των πελατών του για το κρέας του προσφέρει έναν πλούσιο τρόπο ζωής και έναν διογκωμένο τραπεζικό λογαριασμό. Αλλά ισχυρίζεται ότι είναι ακόμα το ίδιο αγόρι, Βοηθός κρεοπώλη, που τα έβγαζε πέρα με δυσκολία στην Κωνσταντινούπολη. «Η ζωή μου δεν έχει αλλάξει», είπε στο ΝΒC Νews. «Συνεχίζω να δουλεύω, από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα».

Πηγή:Ciao

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved