Στο νοσοκομείο η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ
Lifestyle

Στο νοσοκομείο η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ.

Στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Υγεία μεταφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Παρασκευής (15-04) μετά από μετά από πτώση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η σπουδαία Ελληνίδα υπέστη κάκωση στα πλευρά, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει λόγο ανησυχίας.

Ποια είναι η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ

Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ (Αθήνα, 29 Αυγούστου 1926) είναι Ελληνίδα βυζαντινολόγος ιστορικός μικρασιατικής καταγωγής.

Υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης το 1967 και η πρώτη γυναίκα πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στην 700 χρόνων ιστορία του, το 1976. Ακόμη, είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως στη UNICEF. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής του Εθνικού Κέντρου για την Επιστημονική Έρευνα (Γαλλία), του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών (Ελλάδα) και Επίτιμη Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών.

Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας, Πρύτανης της Ακαδημίας και Καγκελάριος των Πανεπιστημίων των Παρισίων, Πρόεδρος του Κέντρου Georges Pompidou-Beaubourg, Πρόεδρος του Αμερικανικού Μουσείου Τέχνης και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου στο Παρίσι. Είναι, ακόμη, μέλος του επιστημονικού εποπτικού συμβουλίου του Ιδρύματος Λαμπράκη και Επίτιμη Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Βυζαντινών Σπουδών.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved