Αθηνά Ωνάση... αγνοείται! Η απομόνωση, η προσωπική της ζωή και η περιουσία της σήμερα!
Lifestyle

Αθηνά Ωνάση... αγνοείται! Η απομόνωση, η προσωπική της ζωή και η περιουσία της σήμερα!

Είναι η μοναδική που φέρει το βαρύ όνομα Ωνάσης το οποίο είχε κάνει διάσημο ανά τον κόσμο ο παππούς της Αριστοτέλης Ωνάσης

Σε αντίθεση με εκείνον, όμως, η Αθηνά Ωνάση σιχαίνεται τις κοσμικότητες, τα λαμπερά γκαλά και τις πολυφωτογραφημένες εξόδους. Έχει επιλέξει έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής, απομονωμένη και πολύ μακριά από την κοσμική ζωή.

Αρκεί μόνο να πούμε ότι η τελευταία φορά που εθεάθη κάπου δημόσια ήταν το 2021 σε λαμπερό γάμο στο Μόντε Κάρλο, αφού δεν της αρέσει καθόλου το συγκεκριμένο lifestyle.

Η συρρίκνωση της περιουσίας της

Η περιουσία του Αριστοτέλη Ωνάση, είχε εκτιμηθεί τη στιγμή του θανάτου του το 1975 ότι ξεπερνούσε τα 500 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που ισοδυναμεί σήμερα με 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια βάσει προσαρμογής του πληθωρισμού. Η Αθηνά είχε κληρονομήσει το 55% της περιουσίας του παππού της που πέρασε στα χέρια της πολλά χρόνια αφότου είχε φύγει από τη ζωή η μητέρα της Χριστίνα. Έπρεπε πρώτα να ενηλικιωθεί για να πάρει στα χέρια της τα χρήματα αυτά. Μέχρι τότε τα διαχειριζόταν το Ίδρυμα Ωνάση στο οποίο κληροδοτήθηκε το άλλο 45% της περιουσίας Ωνάση καθώς είχε δημιουργηθεί στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Ωνάση ο οποίος έφυγε από τη ζωή ξαφνικά σε αεροπορικό δυστύχημα. Αναλυτές εκτιμούν ότι η περουσία της Αθηνάς Ωνάση είναι πολύ λιγότερη από το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, αν και η ακριβής καθαρή της περιουσία συνεχίζει να παραμένει ένα μυστήριο.

Η αγορά αλόγων και οι σπατάλες με τον Αλβάρο

Λάτρης της ιππασίας και έχοντας πολύ ακριβό χόμπι τη... συλλογή καθαρόαιμων αλλά συγχρόνως και πανάκριβων αλόγων, η Αθηνά ξόδεψε τα τελευταία χρόνια πολλά χρήματα. Ερωτευμένη από πολύ νεαρή ηλικία με τον κορυφαίο αθλητή της ιππασίας Αλβάρο Αλφόνσο Ντε Μιράντα Νέτο, η Αθηνά στα 20 της χρόνια είχε αυτό που ήθελε: Τον άντρα των ονείρων της και τα άλογα που λαχταρούσε, πιστεύοντας πως με αυτά τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της -παντρεύτηκαν όταν εκείνη ήταν μόλις 20 ετών- θα κατακτούσαν τη μία νίκη μετά την άλλη σε κορυφαίες ιππικές διοργανώσεις. Στα έντεκα χρόνια που κράτησε ο γάμος τους, ξόδεψε πάρα πολλά χρήματα σε αγορά καθαρόαιμων αλόγων ενώ έκανε και επενδύσεις σε ακίνητα, αγοράζοντας ένα σπίτι αξίας 8,6 εκατομμυρίων δολαρίων στο Σάο Πάολο και ένα κτήμα για τα άλογά της 10.600 τετραγωνικών, επίσης στη μεγαλούπολη της Βραζιλίας, τόπο καταγωγής του Αλβάρο.

Διόλου ευκαταφρόνητο όμως ήταν και το ποσό που έδωσε η Αθηνά Ωνάση για το διαζύγιο με τον Αλβάρο όταν εκείνος, σύμφωνα με τις φήμες, «πιάστηκε στα πράσα» να έχει εξωσυζυγική σχέση. Τότε λεγόταν και γραφόταν ότι ο Αλβάρο τής ζήτησε αποζημίωση 11 εκατ. ευρώ για το διαζύγιο μιας και είχαν υπογράψει προγαμιαίο συμφωνητικό. Τελικά, με την έκδοση του διαζυγίου τους το 2017 ο Αλβάρο λέγεται ότι πήρε 10 εκατομμύρια δολάρια στο χέρι, αποχαιρετώντας οριστικά την Αθηνά Ωνάση και τη ζωή τους.

Τα ακίνητα

Η Αθηνά αποποιήθηκε του Σκορπιού όταν τον παραχώρησε το 2013 στη Ρωσίδα δισεκατομμυριούχο Ekaterina Rybolovleva έναντι 150.000.000 δολαρίων όπως είχε γραφτεί.

Η χρυσή κληρονόμος επίσης και ο Αλβάρο ήταν από κοινού ιδιοκτήτες της AD Sport Horses, επιχείρησης εκτροφής και εκπαίδευσης αλόγων με έδρα το Fleurus του Βελγίου. Επίσης, η Αθηνά αγόρασε το 2014 ένα κτήμα στο Ουέλινγκτον της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι του ποσού των 12,75 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2014, δημοσιεύματα επίσης ανέφεραν ότι η Αθηνά Ωνάση είχε περιουσία μικρότερη από 500 εκατομμύρια δολάρια. Ένα χρόνο μετά, είχε γραφτεί ότι η χρυσή κληρονόμος διέθετε 217 τραπεζικούς λογαριασμούς, περιουσία ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, 350 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές και 150 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved