Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Το θρυλικό love story με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο αστικός μύθος
Lifestyle

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Το θρυλικό love story με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο αστικός μύθος

Ο τότε διάδοχος του βασιλικού θρόνου και η μεγαλύτερη Ελληνίδα σταρ έζησαν κάποτε έναν μεγάλο έρωτα και τα πρωτοσέλιδα της εποχής τον κατέγραψαν

Από τη Ρώμη φαίνεται πως ξεκίνησαν όλα. Τότε ήταν που ο Κωνσταντίνος ερωτεύτηκε την Αλίκη Βουγιουκλάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960.

Εκείνος τότε ακόμη διάδοχος του βασιλικού στέμματος, που μόλις είχε κλείσει τα 20 του χρόνια.Κι εκείνη η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, που στα 26 της χρόνια είχε πλέον απόλυτη επίγνωση της γοητείας της.

Οι φήμες διαδίδονται από στόμα σε στόμα για αυτό το φλογερό ειδύλλιο, για το οποίο μιλούσαν άπαντες στις αρχές του 60’, με τον Μάνο Χατζηδάκη να φημολογείται πως έγραψε το τραγούδι «εκεί ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό» για τις μυστικές συναντήσεις τους.

Το μυστικό ήταν κοινό. Όλοι συζητούσαν ότι μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, σε μια εξοχική κατοικία ψηλά στον Υμηττό με πολλά παράθυρα και μεγάλο τζάκι ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος και η Αλίκη Βουγιουκλάκη περνούσαν αρκετό χρόνο μαζί, μιας και γρήγορα συνειδητοποίησαν πως στα στούντιο της «Φίνος Φίλμ» επικρατούσε πολυκοσμία.

«Τότε λέγανε ότι ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος είχε ερωτευτεί την Αλίκη. Κάθισε ήπιε καφέ. Έκατσε τρία τέταρτα και φεύγοντας είχε την BMW ανοιχτή, βγάζει ένα δισκάκι και άρχιζε να παίζει το «νιάου βρε γατούλα»», αναφέρει ο κινηματογραφιστής, Νίκος Καβουδίκης.

Ο μύθος του τούνελ
Μάλιστα, σύμφωνα με τον αστικό μύθο της εποχής, υπήρχε ένα τούνελ που συνέδεε τα τότε ανάκτορα στο Σύνταγμα, δηλαδή τη σημερινή Βουλή, με το σπίτι της Αλίκης, στην οδό Στησιχόρου στο Κολωνάκι.

Όπως ανέφεραν οι εφημερίδες τότε, ο 20χρονος Κωνσταντίνος είχε γοητευτεί από την ξανθομαλλούσα του ελληνικού κινηματογράφου. Στη μία και μοναδική φορά που ο τέως Βασιλιάς αναφέρθηκε στην φημολογούμενη σχέση τους, απάντησε αμήχανα.

-Θα τον χαρακτηρίζατε ως νεανικό έρωτα;
-Δεν ξέρω εσείς ρωτάτε…

Της έστελνε κάθε μέρα ένα μπουκέτο κίτρινα τριαντάφυλλα στο καμαρίνι της. Την επισκεπτόταν συχνά στα γυρίσματα των ταινιών, με τον Φίνο μάλιστα να φτάνει στο σημείο να ασφαλτοστρώσει μέχρι και τον δρόμο έξω από το στούντιο για να «μην χαλάει το σπορ αυτοκίνητου του διαδόχου».

«Όχι. Πήγαινα στο στούντιο αλλά όχι ότι έφτιαξαν και το δρόμο», είχε δηλώσει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε δηλώσει με τη σειρά της:

«Ο Φίνος έφτιαξε ολόκληρο δρόμο για να έρχεται ο διάδοχος. Γιατί ήταν ένας καρόδρομος και τον φτιάξαμε για να μην χαλάει το σπορ αυτοκίνητο του διαδόχου.

Τι έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής
Όλα άρχισαν στο θέατρο Μουσούρη, τον χειμώνα του 1959. Τα φλας θα αστράψουν και οι εφημερίδες της εποχής θα γράψουν για την συνάντηση.

«Ο Διάδοχος Κωνσταντίνος και οι πριγκίπισσες παρηκολούθησαν εις το θέατρον Κώστα Μουσούρη, την παράστασιν δια την «Εργατικήν Εστίαν», που εδόθη με το «Τόπο στα νιάτα». Εις το διάλειμμα ανήλθαν εις τα παρασκήνια και συνεχάρησαν θερμώς τον εκλεκτόν θιασάρχην και την πρωταγωνίστριαν και τα στελέχη του συγκροτήματος. Εις την φωτογραφίαν μας, ο Διάδοχος και παρ’ αυτόν η Αλίκη Βουγιουκλάκη».

«Κουβεντιάζαμε ώρες ατέλειωτες. Κάναμε παρέα, πολύ τρυφερό παιδί. Πολύ πιεσμένος και καταπιεσμένος από την μητέρα του», είχε πει η ηθοποιός για τον τέως βασιλιά.

Κάποιοι θα πουν εκ των υστέρων, πως αν η Αλίκη είχε μείνει στο πλευρό του Κωνσταντίνου, ίσως σήμερα να είχαμε ακόμη βασιλεία στην Ελλάδα, λόγω της δημοφιλίας της.

25 χρόνια μετά η Αλίκη σε συνέντευξη της στο Mega το 1993, θα επιβεβαιώσει για πρώτη φορά τις φήμες περί έρωτα υπό το άγρυπνο βλέμμα της Φρειδερίκης. Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

Δες το βίντεο από το Mega

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved