Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στη Μητρόπολη Αθηνών οι γιοι του - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του
Lifestyle

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στη Μητρόπολη Αθηνών οι γιοι του - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του τέως βασιλιάς Κωνσταντίνου για τέσσερις ώρες το πρωί της Δευτέρας από τις 6 έως τις 10 το πρωί.

Η κηδεία έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι της 16ης Ιανουαρίου και στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο Τατόι.

Σύμφωνα με την εκπομπή Super Κατερίνα, νωρίς το πρωί της Παρασκευής (13-01), οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος και Φίλιππος κατέφθασαν στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να συναντηθούν με τον υπεύθυνο της Μητρόπολης ώστε να τους εξηγήσει κάποια πράγματα που σχετίζονται με τη χωροταξία.

Κατά την έξοδό τους από τη Μητρόπολη δεν θέλησαν να κάνουν καμία δήωση παρά τον καταιγισμό των ερωτήσεων.

Θυμίζουμε ότι τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή στα 82 του χρόνια το βράδυ της Τρίτης 10 Ιανουαρίου 2023. Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στην εντατική ιδιωτικού νοσοκομείου σε κρίσιμη κατάσταση. Είχαν προηγηθεί μήνες σοβαρών δυσκολιών και προβλημάτων με την υγεία του, ειδικά μετά το χτύπημα του κορονοϊού

Ο Κωνσταντίνος είχε βασιλεύσει στην Ελλάδα από το 1964 έως το 1973 οπότε και κηρύχθηκε έκπτωτος.

Με δημοψήφισμα το 1974 και με ποσοστό 69,2% εξέπεσε οριστικά του αξιώματός του στην Ελλάδα με τους πολίτες να επιλέγουν την Γ' Ελληνική Αβασίλευτη Δημοκρατία ως μορφή πολιτεύματος.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ζούσε αυτοεξόριστος στην Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο όμως τελικά επέλεξε να εγκατασταθεί στην Ελλάδα όπου και έζησε μέχρι την τελευταία του πνοή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved