Στέψη Καρόλου: Οι χρυσές άμαξες, οι στολές αιώνων, οι ξεχωριστές εμφανίσεις & οι πιο δυνατές στιγμές
(Photo by Gareth Cattermole/Getty Images)
Lifestyle

Στέψη Καρόλου: Οι χρυσές άμαξες, οι στολές αιώνων, οι ξεχωριστές εμφανίσεις & οι πιο δυνατές στιγμές

Μετά από 74 χρόνια, το Ηνωμένο Βασίλειο έζησε σήμερα (6/5) μία ιστορική στιγμή με την στέψη του βασιλιά Καρόλου

Το πρωί της Πέμπτης (4/5) πραγματοποιήθηκε η πρόβα τζενεράλε για τη μεγάλη μέρα κατά την οποία όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας προσήλθαν στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

vasilias-karolos.jpg

Ανάμεσά τους φυσικά, εκτός από το ίδιο τον βασιλιά και τη σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον μαζί με τα τρία τους παιδιά Τζορτζ, Σαρλότ και Λούις αλλά και την πριγκίπισσα Άννα, αδελφή του Καρόλου, το παρών έδωσαν και τα εγγόνια της Καμίλα που ανέλαβαν ενεργό ρόλο στην στέψη.

Their Majesties King Charles III And Queen Camilla - Coronation Day

Η πιο δυνατή στιγμή

Την ώρα που ο βασιλιάς Κάρολος διέσχιζε τον διάδρομο του Αββαείου για να εξέλθει του χώρου, ο εγγονός του Τζορτζ ως δεύτερος διάδοχος του θρόνου βρισκόταν ακριβώς πίσω από τον παππού του και του κρατούσε τα ράσα, με τα οποία τον είχε βοηθήσει να ντυθεί λίγο πριν ο γιος του και πρώτος διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. Τον βοήθησε να φορέσει τον χρυσό βασιλικό του χειτώνα, τον μανδύα του όπως τον αποκαλούν κάποιοι, λίγο πριν την στέψη του.

vasilias-charlsss.jpg

Μαζί με τον πρίγκιπα Τζορτζ βρισκόταν πίσω από τον βασιλιά ο Νίκολας Μπάρκλεϊ, 13 ετών, εγγονός της Σάρα Τρόουτον, μιας από τις φίλες της Καμίλα, ο λόρδος Όλιβερ Τσόλμοντλι, 13 ετών, γιος του μαρκησίου Τσόλμοντλι, φίλου του πρίγκιπα της Ουαλίας, και ο Ραλφ Τολεμάχε, 12 ετών.

Πίσω από τη βασίλισσα Καμίλα ήταν τα τρία της εγγόνια, παιδιά της κόρης της Λόρα Λόπεζτα που είναι τα δίδυμα αγόρια Γκας και Λούις, ηλικίας 13 ετών αλλά και ο 13χρονος Φρέντερικ, γιος του γιου της Τομ Πάρκερ Μπόουλς. Τέλος, την ακολουθούσε ο ανιψιός της, ο 10χρονος Άρθουρ Έλιοτ.

https://www.instagram.com/p/Cr5o6pDPvLP

Όλοι οι έφηβοι που ακολούθησαν το βασιλικό ζεύγος, είναι σύμφωνα με το πρωτόκολλο η τιμητική φρουρά, που συνήθως αποτελείται από έφηβους γιους ευγενών οι οποίοι συνηθίζεται να παίρνουν μέρος σε μεγάλες τελετές στις οποίες συμμετέχει ο μονάρχης. Σύμφωνα με το ίδιο βασιλικό πρωτόκολλο, φορούν όλοι τα ίδια: Ένα κατακόκκινο παλτό με χρυσές λεπτομέρειες πάνω από ένα λευκό σατέν γιλέκο, παντελόνι και καλσόν, λευκά γάντια και μαύρα παπούτσια με αγκράφες. Κρατούν επίσης ένα μικρό τελετουργικό σπαθί.

Μία από τις πιο δυνατές στιγμές της στέψης ήταν όταν ο βασιλιάς Κάρολος γονάτισε μπροστά από τον ιερέα και ορκίστηκε πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα του.

Στη συνέχεια ο γιος του και πλέον πρώτος διάδοχος του βρεανικού θρόνου, γονάτισε μπροστά στον πατέρα του και δήλωσε πίστη στον βασιλιά:

Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της στέψης έπαιξε και η αδελφή του βασιλιά, πριγκίπισσα Άννα.

Φυσικά μία ακόμα πολύ δυνατή στιγμή την ώρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου ήταν εκείνη που μέσα στο Αββαείο ακούστηκε για πρώτη φορά βυζαντινός ύμνος και μάλιστα ψάλθηκε στα Ελληνικά. Ήταν προσωπική επιθυμία του βασιλιά Καρόλου ο οποίος ήθελε να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του και τις ελληνικές ρίζες του.

Ιδιαίτερης σημασίας βέβαια και η στέψη της Καμίλα ως βασίλισσας η οποία όμως είχε πολύ μικρότερη διάρκεια από εκείνη του βασιλιά.

Μετά τη στέψη είχε προγραμματιστεί να γίνει και παρέλαση. Εκατοντάδες στρατιώτες, πολλοί εκ των οποίων έφιπποι, παρέλασαν μπροστά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, περνώντας από την πλατεία Τραφάλγκαρ και την Ντάουνινγκ Στριτ στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Η πομπή ξεκίνησε από το Αββαείο και κατέληξε μετά από περίπου δύο ώρες στο παλάτι όπου το βασιλικό ζεύγος παρέθεσε γεύμα για τους υψηλούς προσκεκλημένους του, αφού προηγουμένως χαιρέτησε το λαό από το περίφημο μπαλκόνι:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved