Στέψη Καρόλου: Το αμύθητης αξίας στέμμα του βασιλιά - Η ιστορία του και τα 2.868 διαμάντια
Lifestyle

Στέψη Καρόλου: Το αμύθητης αξίας στέμμα του βασιλιά - Η ιστορία του και τα 2.868 διαμάντια

Στέψη Καρόλου: Εφόσον πρόκειται για μία από τις πιο ακριβές και δαπανηρές δημόσιες εκδηλώσεις στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι δεδομένο ότι τα πάντα θα αποπνέουν χλιδή, πλούτο και πολυτέλεια. 

Και φυσικά, το αντικείμενο του... πόθου του βασιλιά Καρόλου δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από ένα πανάκριβο κόσμημα, βάρους 2,5 κιλών που ονομάζεται Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου που είχε δημιουργηθεί το 1937 για τη στέψη του βασιλιά Γεωργίου VI. Και φυσικά έχει πολύ πλούσια ιστορία.

Μετά τη στέψη, που θα γίνει στο τέλος της τελετής, ο βασιλιάς θα φορέσει και το δαχτυλίδι με τον σταυρό του Αγίου Γεωργίου. Στην πομπή που θα ακολουθήσει θα κρατά επίσης ένα σκήπτρο και μια σφαίρα που αντιπροσωπεύει τη θρησκευτική εξουσία.

https://www.instagram.com/p/Cr24YbXMiZ6

Το στέμμα έχει πάνω του 2,868 διαμάντια ενώ τα περισσότερα από τα πετράδια πάνω του έχουν πολύ μεγάλη ιστορία. Η κατακόκκινη μεγάλη πέτρα είναι γνωστή ως black princess ruby και ο μύθος λέει ότι ανήκε στον Εδουάρδο, τον μαύρο πρίγκιπα, γιο του Εδουάρδου του ΙΙΙ και αργότερα στον Ερρίκο τον V. Το στέμμα επίσης φέρει ένα πολύ μεγάλο διαμάντι, το δεύτερο μεγαλύτερης κοπής διαμάντι που βρέθηκε ποτέ. Οι τέσσερις τεράστιες πέρλες που κρέμονται στην κορυφή του στέμματος και προέρχονται από τη συλλογή σκουλαρικιών της Ελισάβετ της Ι τα οποία όμως ποτέ δεν φόρεσε.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved