Τατιάνα Μπλάτνικ: Το Hellenic Initiative έχει στηρίξει την Ελλάδα με πάνω από 20 εκατ. δολάρια
Lifestyle

Τατιάνα Μπλάτνικ: Το Hellenic Initiative έχει στηρίξει την Ελλάδα με πάνω από 20 εκατ. δολάρια

Με περισσότερα από 20 εκατ. δολάρια έχει στηρίξει τη χώρα μας το Hellenic Initiative κατά τα 11 χρόνια της ύπαρξής του, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην βελτίωση της καθημερινότητας αρκετών συνανθρώπων μας που βίωσαν δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και της πανδημίας. 

Αυτό τονίζει, μιλώντας στο CNN Greece η Πρέσβειρα του Hellenic Initiative Τατιάνα Μπλάτνικ προσθέτοντας ότι στην τρέχουσα συγκυρία η πρωτοβουλία εργάζεται σκληρά προκειμένου να ανατρέψει το “brain drain”, δημιουργώντας τις κατάλληλες ευκαιρίες εργασίας προκειμένου να προσελκύσει αυτούς που αναγκάστηκαν να φύγουν.

Παράλληλα, το Hellenic Initiative στηρίζει έμπρακτα τις νεοφυείς επιχειρήσεις, έχοντας καθιερώσει την ετήσια έκθεση Venture Fair, μέσω της οποίας –από το 2015 έως και σήμερα- 72 startups έχουν παρουσιάσει τις ιδέες τους, συγκεντρώνοντας κεφάλαια ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων και δημιουργώντας 1.500 νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, η κυρία Μπλάτνικ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στου Έλληνες της Διασποράς οι οποίοι, όπως αναφέρει, «μπορεί να ζουν σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, αλλά η καρδιά και το μυαλό τους είναι πάντα στην Ελλάδα, με σκοπό να χτίσουν ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved