Παύλος: Πώς συστήνεται και γιατί τον ενοχλεί το επίθετο Γλύξμπουργκ
Lifestyle

Παύλος: Πώς συστήνεται και γιατί τον ενοχλεί το επίθετο Γλύξμπουργκ

Την πρώτη συνέντευξη μετά τον θάνατο του πατέρα τους, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, παραχώρησαν οι γιοι του, Παύλος και Νικόλαος, στην εκπομπή «365 στιγμές» και τη Σοφία Παπαϊωάννου στην ΕΡΤ.

Ο Παύλος ρωτήθηκε για το πως συστήνεται, ενώ απάντησε γιατί τον ενοχλεί το επίθετο Γλύξμπουργκ.

«Είμαι ο Παύλος της Ελλάδος. Το επίθετό μου είναι «της Ελλάδος» με αυτό ήμασταν πάντα. Γιατί να αλλάξω το επίθετό μου; Όταν έγινε αυτός ο νόμος ήταν για να μας επιτεθούν. Τόσα χρόνια που ζήσαμε εκτός Ελλάδος, χωρίς να δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα στο εδώ πολίτευμα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος αποφάσισε μια μέρα ότι δεν έχεις το μισό όνομά σου… Δεν είναι τίτλος, είναι όνομα:», είπε ο Παύλος.

«Με ενοχλεί γιατί δεν είναι δικό μου επίθετο. Είναι μία καταγωγή της οικογένειας και όταν δημιουργήθηκε αυτό το θέμα πήγαμε στα δικαστήρια και υπάρχουν χαρτιά τα οποία αναφέρουν πως το όνομα της οικογενείας της Δανίας δεν είναι Γλύξμπουργκ. Έτσι λεγόταν ένα από τα κάστρο που ήταν της οικογενείας της Δανίας, το οποίο όταν επιτέθηκαν οι Γερμανοί και πέρασε στην κατοχή τους. Αλλά και η βασιλική οικογένεια της Δανίας, τα μέλη της χρησιμοποιούν το επίθετο «της Δανίας». Το “Γλύξμπουργκ” είναι ένα όνομα που παραπέμπει σε Γερμανούς και εμείς δεν ήμασταν καν Γερμανοί. Απλά οι Γερμανοί ήταν οι κακοί του πολέμου και αυτό το επίθετο μας κάνει να φαινόμαστε χειρότεροι».

Δείτε παραπάνω όλα τα βίντεο από την εκπομπή «365 Στιγμές».

365-Stigmes_Royal_Family_12.jpg

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved