Έτσι εκδικείται ο Κάρολος: Η επίσημη ανακοίνωση του παλατιού για τον Χάρι - Τι του απαγορεύουν
Lifestyle

Έτσι εκδικείται ο Κάρολος: Η επίσημη ανακοίνωση του παλατιού για τον Χάρι - Τι του απαγορεύουν

Οι σχέσεις του πρίγκιπα Χάρι με την οικογένειά του στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν τεταμένες και δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να εξομαλυνθούν από καμία πλευρά τα τελευταία χρόνια.

Από τότε που έγινε βασιλιάς, ο Κάρολος αποφεύγει τις αναφορές στον γιο του που έφυγε από την βασιλική οικογένεια για να ζήσει στην Αμερική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα είναι καλά ανάμεσά τους. Το αντίθετο μάλιστα.

Αυτό φάνηκε και από την επίσημη διάψευση που έκαναν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αναφορικά με τις πληροφορίες που διέρρευσαν και ήθελαν τον βασιλιά Κάρολο να σκέφτεται να επιτρέψει στον Χάρι να μείνει στο παλάτι του Κένσινγκτον την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρίγκιπας Χάρι έχει τον ρόλο του συμβούλου του κράτους, γεγονός που τον καθιστά ένα από τα επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον βασιλιά εάν είναι στο εξωτερικό ή δεν αισθάνεται καλά.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι σύμβουλοι του κράτους, στους οποίους περιλαμβάνονται επίσης η Πριγκίπισσα Άννα και ο Πρίγκιπας Εδουάρδος, πρέπει να έχουν σπίτι στη Βρετανία, αλλά ο Χάρι δεν έχει καμία στέγη στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την εκδίωξή του από το Frogmore Cottage νωρίτερα το 2023.

Σε μια προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος, οι πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι βασιλικοί αξιωματούχοι έχουν συζητήσει τη μίσθωση ενός ακινήτου σε ένα βασιλικό κτήμα στον Χάρι και την Μέγκαν. Βασιλικές πηγές είπαν στους Sunday Times ότι μια επιλογή είναι ένα διαμέρισμα στο παλάτι του Κένσινγκτον, όπου ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ έχουν σπίτι και ιδιωτικό γραφείο. Αλλά αυτές οι προτάσεις απορρίφθηκαν.

Ένας φίλος του Καρόλου είπε:

"Ο Βασιλιάς δεν θέλει να απομακρύνει τον Χάρι από σύμβουλο του κράτους για να μην φτάσει τα πράγματα στα άκρα. Εάν, ως συνέπεια αυτού, κάπου στο βασιλικό κτήμα πρέπει να προοριστεί ένας χώρος για τον γιο του, αυτό φαίνεται λογικό να γίνει".

Ωστόσο, το παλάτι του Μπάκιγχαμ διέψευσε τους παραπάνω ισχυρισμούς, λέγοντας στην εφημερίδα: "Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν είναι αληθινοί".

Είναι κατανοητό ότι από τη μία ο βασιλιάς δεν θέλει να αφαιρέσει από τον πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Άντριου τους τίτλους του συμβουλου του κράτους για να αποφύγει την κλιμάκωση των εντάσεων μέσα στη βασιλική οικογένεια, αφού θεωρεί ότι έτσι κι αλλιώς είναι απίθανο να χρειαστεί να τον αντικαταστήσουν ποτέ.

1681336265636-800745256-kamila-karolos-(2).jpg

Από την άλλη, δεν έχει σκοπό να κάνει πίσω και να τους δεχτεί στην πρώτη γραμμή της οικογένειας, αφού βλέπει ότι το βασιλικό κοινό δεν τους θέλει.

Το "όχι" στον Χάρι για διαμονή στο παλάτι
Αυτές οι πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από την είδηση ότι ο Κάρολος αρνήθηκε στον πρίγκιπα Χάρι να μείνει στο Κάστρο του Ουίνδσορ πριν από λίγες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της φευγαλέας επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Ο Δούκας πέταξε στο Λονδίνο από τις ΗΠΑ για τα Βραβεία WellChild και ρώτησε αν μπορούσε να μείνει στο Ουίνδσορ, ενώ ο πατέρας του Κάρολος βρισκόταν στο Balmoral για να τιμήσει την επέτειο του θανάτου της βασίλισσας.

Το αίτημά του απορρίφθηκε και μάλιστα του απάντησαν ότι άλλη φορά θα πρέπει να κάνει αίτημα εκ των προτέρων, αν θελήσει είτε να μείνει σε κάποια βασιλική κατοικία, είτε να επισκεφτεί τον βασιλιά Κάρολο ενώ θα βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τελικά, ο Χάρι πέρασε το βράδυ σε ξενοδοχείο.

Πηγή: Λοιπόν

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved