Μαργαρίτα Παπανδρέου: Γιόρτασε 100 χρόνια ζωής
Lifestyle

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Γιόρτασε 100 χρόνια ζωής

Η σύζυγος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου και μητέρα των παιδιών του, γιόρτασε τα εκατό χρόνια ζωής ανά­μεσα σε φίλους και οικογένεια. Η Μαργαρίτα Παπανδρέου, υπήρξε μια δυναμική γυναίκα η οποία μάλιστα έκανε σπουδαίο έργο κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του συζύγου της. 

Μία από τις πιο εμβληματικές γυναικείες παρουσίες στη μεταπολεμική και κυρίως μεταπολιτευτική Ελλάδα, η Μαργαρίτα Παπανδρέου-Τσαντ έκλεισε το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 100 χρόνια ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Κυριακής, οικογένεια και φίλοι συγκεντρώθηκαν στο σπίτι στο Φάληρο, όπου κατοικεί με τον πρωτότοκο γιο της, Γιώργο Παπανδρέου, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα εκατοστά της γενέθλια.

To Σάββατο, ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε για τη μητέρα του κάνοντας repost μια ανάρτηση της Αννας Καραμάνου με όλη την πορεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου.

papandreou1-(1).webp

Μαργαρίτα Παπανδρέου

Ένας αιώνας ζωής, δεκαετίες προσφοράς στους κοινωνικούς αγώνες και αλληλεγγύης στις διεκδικήσεις των γυναικών για ισότητα και χειραφέτηση.

Η φίλη και συντρόφισσα Άννα Καραμάνου αποτυπώνει με ένα μεστό, αλλά και ιδιαίτερα συγκινητικό κείμενο, την πορεία της Μαργαρίτας και τη συνεισφορά της στο φεμινιστικό κίνημα, όπως τις βίωσε η ίδια. Μνημονεύει και τις μεγάλες τομές που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, όπως οι αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο.

Ιδιαίτερη αναφορά στο αγαπημένο "παιδί" της, την Ένωση Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ), καθώς και σε μια σημαντική πρωτοβουλία της, την WinPeace που έφερε κοντά γυναίκες από την Ελλάδα και την Τουρκία, δίνοντας ένα ηχηρό παράδειγμα συνεργασίας για την Ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.
Μητέρα, χρόνια πολλά!

1675173902490-256428881-mskobpbabb5db94f34e7f8c.webp

Μαργαρίτα Παπανδρέου

Μία από τις πιο εμβληματικές γυναικείες παρουσίες στη μεταπολεμική και κυρίως μεταπολιτευτική Ελλάδα, η Μαργαρίτα Παπανδρέου-Τσαντ έκλεισε το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 100 χρόνια ζωής.

Το Σάββατο, ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε για τη μητέρα του κάνοντας repost μια ανάρτηση της Άννας Καραμάνου με όλη την πορεία της Μαργα­ρίτας Παπανδρέου. «Ένας αιώνας ζωής, δεκα­ετίες προσφοράς στους κοινωνικούς αγώνες και αλληλεγγύη στις διεκδικήσεις των γυναι­κών για ισότητα και χειραφέτηση. Η φίλη και συντρόφισσα Άννα Καραμάνου αποτυπώνει με ένα μεστό, αλλά και ιδιαίτερα συγκινητικό κείμενο, την πορεία ms Μαργαρίτας και τη συνεισφορά της στο φεμινιστικό κίνημα, όπως τις βίωσε η ίδια. Μνημονεύει και τις μεγάλες τομές που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, όπως οι αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο. Μητέρα, χρόνια πολλά!».

Η Αννα Καραμάνου, έγραψε μεταξύ άλλων: «ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ 100ά ΓΕΝΕΘΛΙΑ αγαπημένη μας Μαργαρίτα Παπανδρέου!!! 30/9/1923-30/9/2023! Να ζήσεις άλλα τόσα χρόνια, διαψεύδοντας όλες τις θεωρίες περί γήρανσης & θανάτου. Η ζωή σου ήταν πάντα κορυφαίο παράδειγμα προς μίμηση, γεμάτη ανθρωπιστική δράση & αγώνα για δικαιοσύνη & ισότητα. Υπήρξες πρωτοπόρα φεμινίστρια της μεταπολίτευσης & άνοιξες εσύ το δρόμο για την αναγνώριση των δικαι­ωμάτων των Ελληνίδων & την ισότητα των φύλων στην πατριαρχική Ελλάδα. Δυστυχώς, οι αγώνες σου δεν έτυχαν δημόσιας βράβευ­σης από την Πολιτεία, όπως συνέβη με άλλες λιγότερο σημαντικές προσωπικότητες... Έγρα­ψες όμως ιστορία που δεν σβήνει με τίποτα!».

Πηγή: Λοιπόν

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved