Βραβείο στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη για το κοινωνικό της έργο
Lifestyle

Βραβείο στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη για το κοινωνικό της έργο

Με τη διάκριση Έλληνες πρότυπα για τη νέα γενιά, βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό συμβούλιο για την Κινητικότητα των Νέων στην Έρευνα και την τεχνολογία η πρέσβης καλής θελήσεως της Ουνέσκο κύρια Μαριάννα Βαρδινογιάννη  για την αδιάκοπη πρόσφορα της στην προστασία των παιδιών μέσα από το σύλλογο "Ελπίδα" αλλά και τον αγώνα της σε διεθνές επίπεδο σε θέματα που αφορούν την καταπολέμηση της φτώχειας , τη διατήρηση της παγκόσμιας κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος.


«Από όποια θέση κι αν αγωνίστηκα μου ήταν το ίδιο ότι η ζωή αξίζει για ότι θεωρείς καλό και σωστό. Επίσης ότι όλες οι μεγάλες ιδέες που άλλαξαν τον κόσμο ξεκίνησαν από καθημερινούς ανθρώπους που δεν θεωρούσαν τον εαυτό τους κέντρο του κόσμου αλλά τον κόσμο ως κέντρο των πράξεων τους, η υπέρβαση του εγώ είναι η αρχή του εθελοντισμού της ανθρωπιστικής και κοινωνικής προσφοράς. Όταν καταφέρουμε το εγώ να γίνει ταυτόσημο με το εμείς τότε μπορούμε να ελπίζουμε.» δήλωσε η κα Βαρδινογιάννη.


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνυμος βραβεύτηκε για την κοινωνική του προσφορά και το ζήλο του στη δημιουργία πρότυπων οικοτροφείων και ορφανοτροφείων.


«Η διάκριση αυτή δεν είναι μόνο δίκη μου είναι της εκκλησιάς» δήλωσε.


Για το διδακτικό του έργο και τη συμβολή του στις διεθνείς νομικές σχέσεις τιμήθηκε ο ακαδημαϊκός σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης.


Με τα αριστεία τιμήθηκαν επίσης ο ακαδημαϊκός Ιωάννης Ηλιόπουλος, ο διευθυντής του Ευγενιδειου Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος, ο Μίκης Θεοδωράκης , ο Γιώργος Νταλάρας, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, για την κοινωνική της προσφορά η κύρια Μαρί Κυριακού ενώ οι νέοι ανέδειξαν ως πρότυπα στον αθλητισμό τον Πύρο Δήμα , το Νικό Γκάλη και τη Βούλα Πατουλίδου. Πηγή: star

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved