Το τάμα της Χριστίνας Ωνάση για την Αθηνά
Lifestyle

Το τάμα της Χριστίνας Ωνάση για την Αθηνά

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η Χριστίνα Ωνάση και ο Τιερί Ρουσέλ είχαν τάξει την Αθηνά σε ένα «θαυματουργό» εκκλησάκι στα Μέγαρα. Λίγο καιρό μετά τον ερχομό της, το ζευγάρι έφτασε ξανά στο ίδιο μέρος εκπληρώνοντας το τάμα του: Ένα σχολείο που τόσο είχε ανάγκη η περιοχή.

Σύμφωνα με την ιστορία και έναν από τους θρύλους που συντηρείται ακόμη, κάτω από το συγκεκριμένο εκκλησάκι τα αρχαία χρόνια υπήρχε ένα πηγάδι με θαυματουργές ιδιότητες, μια και γυναίκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας συνέρρεαν στον χώρο για να πιουν από το νερό αυτό και να τεκνοποιήσουν.

Ο θρύλος αυτός έφτασε μέχρι και στις μέρες μας, όπου στις αρχές της δεκαετίας του ’80 η Χριστίνα Ωνάση -παντρεμένη τότε με τον Τιερί Ρουσέλ- βρέθηκε στα Μέγαρα και προσκύνησε την αγιογραφία του Αγίου Ιωάννη Γαλιλαίου.

Τα παλαιότερα χρόνια πλήθος αξιωματούχων, πρωθυπουργών, βασιλέων, ηθοποιών και τραγουδιστών συνέρρεε στο θαυματουργό εκκλησάκι ενώ τη θαυματουργή εικόνα υποκλίθηκαν οι ηθοποιοί Γκιζέλα Ντάλι που κατάγεται από τα Μέγαρα (είχε κάνει τάμα για να τεκνοποιήσει), ο Νίκος Κούρκουλος, η Μελίνα Μερκούρη το 1983, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Κώστας Καρράς, ο Βασίλης Τσιβιλίκας, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Θύμιος Καρακατσάνης, ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης, οι τραγουδίστριες Καίτη Γκρέυ και Δούκισσα, ενώ ο Γιάννης Τσαρούχης έχει ζωγραφίσει πάμπολλες φορές το εκκλησάκι και το έθιμο προς τιμήν του αγίου. Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved