Λινγκουίνι με κιμά και στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ
Taste

Λινγκουίνι με κιμά και στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ

Υλικά (για 4 άτομα):

500 γρ. λινγκουίνι

400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από λάπα

250 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2%

250 γρ. Τριμμένη Κεφαλογραβιέρα ΜΕΒΓΑΛ

Μισό ποτηράκι λευκό κρασί

2 μικρά καρότα κομμένα σε κύβους

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

250 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. ρίγανη

1 φύλλο δάφνης

1 πρέζα κανέλα σε σκόνη

1 κ.σ. κέτσαπ

5 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα κι αφού κάψει, σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα καρότα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την τομάτα, τη δάφνη, τη ρίγανη, την κανέλα και αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά περίπου.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και μία κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τα λινγκουίνι και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Μόλις ετοιμαστούν, τα σουρώνουμε και ραντίζουμε με λίγη λιωμένη μαργαρίνη.

Σερβίρουμε τα λινγκουίνι με την Τριμμένη Κεφαλογραβιέρα ΜΕΒΓΑΛ και τον κιμά και προσθέτουμε από πάνω 2 κουταλιές της σούπας Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ σε κάθε πιάτο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved