Τι μας μαγειρεύει η Νταϊάν Κόχυλα αυτό το Σαββατοκύριακο στο «Τι θα φάμε σήμερα μαμά;»
Taste

Τι μας μαγειρεύει η Νταϊάν Κόχυλα αυτό το Σαββατοκύριακο στο «Τι θα φάμε σήμερα μαμά;»

Tο Σάββατο 2 Μαρτίου, η Νταϊάν ετοιμάζει συνταγές από το Βόλο.

Μαγειρεύει κελαηδί (μοσχαρίσιο κρέας στον φούρνο με τύρι) και ζεστή σαλάτα μπρόκολου με κουκουνάρι και φέτα. Η κόρη της, η Κυβέλλη, φεύγει για μάθημα και η μαμά Νταϊάν της δίνει σε ένα τάπερ λίγη από τη ζεστή σαλάτα.

Την ώρα που η Κυβέλλη επιστρέφει σπίτι, η μητέρα της αδειάζει το νερό από τους γίγαντες που μαγειρεύει. Το μενού που ετοιμάζει μας ταξιδεύει στην Ήπειρο με δύο ξεχωριστά πιάτα: γίγαντες με πιπεριές φλωρίνης και παστουρμά και ντολμάδες γεμιστούς με φάβα και ρύζι. Η Νταϊάν έχει για βοηθό της κόρη της. Όταν τελειώσουν με το μαγείρεμα, απολαμβάνουν μαζί το φαγητό που ετοίμασαν.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου, η Νταϊάν οργανώνει ένα μπάρμπεκιου στον κήπο του σπιτιού της, με καλεσμένους ένα φιλικό ζευγάρι με τα παιδιά του. Οι γυναίκες στην κουζίνα κάνουν τις προετοιμασίες για το φαγητό, ενώ οι άντρες στον κήπο αναλαμβάνουν το ψήσιμο. Τα παιδιά παίζουν στην αυλή ποδόσφαιρο. Η μαμά Νταϊάν ετοιμάζει χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με μπαλσάμικο και κρασί. Επίσης, προτείνει τη δική της μαγειρική πρόταση για την Τσικνοπέμπτη: Μοσχαρίσια μπριζόλα «Νταϊάν».

Η Νταϊάν μαγειρεύει παρέα με έναν συνάδελφό της από τη Σύρο, ο οποίος την είχε βοηθήσει στο βιβλίο της «Η κουζίνα του Αιγαίου». Το φαγητό που θα μαγειρέψουν είναι εμπνευσμένο μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Πρώτο πιάτο; Σούπα ντομάτας από τη Ρόδο με χαλούμι και δεύτερο πιάτο λουκάνικο μπρεζέ με λάχανο και ούζο. Ο γιος της Νταϊάν που είναι σπίτι ανυπομονεί να δοκιμάσει τα φαγητά της.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved