Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μαγειρεύει στο Πήλιο!
Taste

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μαγειρεύει στο Πήλιο!

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ταξιδεύει στην Ελλάδα και μας μεταφέρει τις ομορφιές και τις γεύσεις της, «Χωρίς Συνταγή».


Σήμερα στις 18:50, o Δημήτρης Σκαρμούτσος ταξιδεύει στο Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, συναντά φιλόξενους ανθρώπους, μαγειρεύει πιάτα με τοπικά προϊόντα και ακούει ξεχωριστές ιστορίες!
Πρώτη στάση του είναι η Ζαγορά, εκεί που παράγονται τα περίφημα μήλα. Ο Δημήτρης βρίσκεται στο χωράφι την ώρα της συγκομιδής, μαθαίνει τα μυστικά της καλλιέργειας, βοηθάει στο μάζεμα και καταλήγει στον συνεταιρισμό του χωριού για την παράδοση.
Επόμενη στάση, οι Σταγιάτες, ένα χωριό με μακρά παράδοση στην παρασκευή πηλιορείτικου λουκάνικου. Ο Νίκος Στράκας αναλαμβάνει να δείξει στο Δημήτρη τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του και στη συνέχεια την αυθεντική συνταγή για το σπετζοφάι!
Στην Τσαγκαράδα ο Δημήτρης συναντά έναν μανιταροσυλλέκτη, τον Φιλάρετο Ψημένο, έναν άνθρωπο που άφησε μια επιτυχημένη καριέρα στην Αθήνα για να αφοσιωθεί στη ζωή κοντά στη φύση. Ξεναγεί τον Δημήτρη στους μανιταρότοπους του βουνού και του αποκαλύπτει τους κανόνες του «μανιταροκυνηγιού»! Ο Φιλάρετος βάζει τα υλικά, ο Δημήτρης τη φαντασία και μαζί δημιουργούν ένα πιάτο με όλα τα αρώματα του δάσους, τραχανά με μανιτάρια, δεντρολίβανο και πετιμέζι από φιρίκι!
Το ταξίδι ολοκληρώνεται με ψάρεμα καραβίδας στον Παγασητικό! Ο «σεφ χωρίς συνταγή» μαζί με τον Γιώργο Ζούζουλα, έναν ντόπιο ψαρά ρίχνουν και μαζεύουν δίχτυα! Μετά το τέλος της ψαριάς στον κόλπο της Τζάστενης, ο Δημήτρης μαγειρεύει μια ξεχωριστή συνταγή με καραβίδα και όλους τους καρπούς του Πηλίου!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved