Τι μας ετοιμάζει σήμερα ο Δημήτρης Σκαρμούτσος;
Taste

Τι μας ετοιμάζει σήμερα ο Δημήτρης Σκαρμούτσος;

Σήμερα, στις 18:50, o Δημήτρης επισκέπτεται τον νομό Αιτωλοακαρνανίας, συναντά ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τον φυσικό πλούτο της περιοχής και συνεχίζουν τις οικογενειακές παραδόσεις.


Πρώτη στάση, το Μεσολόγγι και το ποτοπωλείο του Παντελή Τρικενέ που αποτέλεσε για δεκαετίες στέκι πνευματικών ανθρώπων. Σήμερα, ο κύριος Παντελής παρασκευάζει ένα από τα καλύτερα ούζα στην περιοχή και εξηγεί στον Δημήτρη τους λόγους που η οικογενειακή επιχείρηση «άντεξε» στο πέρασμα των χρόνων.
Το ψάρεμα στη λιμνοθάλασσα δεν είναι μια συνηθισμένη υπόθεση, οι ψαράδες δημιουργούν αυτοσχέδια ιχθυοτροφεία, ιβάρια, όπως λέγονται χαρακτηριστικά, για να εγκλωβίζουν τα ψάρια. Ο Θύμιος Μπακογιάννης εξηγεί όλα τα μυστικά αυτού του ιδιαίτερου ψαρέματος. Στο τέλος, ο Δημήτρης μαζί με τον Παναγιώτη Μαγδαληνό, τον ψαρά – μάγειρα της παρέας μαγειρεύει λαυράκι με μύδια και λαχανικά.
Το αβγοτάραχο είναι ένα προϊόν σήμα κατατεθέν της περιοχής. Από το αβγά του θηλυκού κέφαλου παρασκευάζεται ένα προϊόν υψηλής γαστρονομίας. Η Λίνα Στέφου αναλαμβάνει να δείξει στον Δημήτρη βήμα – βήμα την παρασκευή του αβγοτάραχου, από το αλάτισμα έως το κέρωμα.
Επόμενη στάση η Νεάπολη και οι καλλιέργειες σπαραγγιών. Πριν από 20 χρόνια οι αγρότες της περιοχής αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τον φυσικό πλούτο και να στραφούν σε ένα λαχανικό που αν και δεν ήταν ιδιαιτέρως αγαπητό στους Έλληνες, τους άνοιγε το δρόμο για εξαγωγές. Ο Δημήτρης συναντά τον Γιάννη Καλλίμορφο, παραγωγό σπαραγγιών, στο χωράφι την ώρα της συγκομιδής και μαθαίνει τα πάντα για τα πράσινα και τα λευκά σπαράγγια καθώς και γιατί πρέπει να εντάξουμε το σπαράγγι στο διαιτολόγιο μας.
Το ταξίδι ολοκληρώνεται με μια επίσκεψη στο οινοποιείο του Τάκη Σωτηρίου. Ο Τάκης στον αμπελώνα του έχει επαναφέρει τοπικές ποικιλίες που εγκαταλείφθηκαν λόγω της στροφής των αγροτών σε άλλες καλλιέργειες. Εξηγεί στον Δημήτρη πως το ελληνικό κρασί μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό και γιατί οι παραδοσιακές ποικιλίες είναι το μέλλον. Στο τέλος, με φόντο τον αμπελώνα, ο «σεφ χωρίς συνταγή» μαγειρεύει μια πρωτότυπη συνταγή, σπαράγγια και σελινόριζα φρικασέ με αρνίσια παϊδάκια.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved