Η «Νόστιμη γη» μας ταξιδεύει στην Πάτρα
Taste

Η «Νόστιμη γη» μας ταξιδεύει στην Πάτρα

Η «Νόστιμη γη» μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων και εικόνων.

Σήμερα, στις 20:00, ο Βασίλης Καλλίδης και η «Νόστιμη γη» μας ταξιδεύουν στον οικισμό του Δήμου Πατρέων, στο παραθαλάσσιο Ρίο.
Στο Πορθμείο του Ρίου με φόντο την εντυπωσιακή γέφυρα, έξι αδερφές καλωσορίζουν τον Βασίλη και ξεκινάνε μαζί για το χωριό τους, τον Άγιο Βασίλειο.
Η τυχαία συνάντηση του Βασίλη με τον Ανδρέα στο καφέ του στάθηκε η αφορμή για αυτό το ταξίδι. Ο Ανδρέας, ιδιοκτήτης του καφέ και γιος της κυρίας Κατερίνας, προσκαλεί τον Βασίλη στον τόπο παραγωγής της σπιτικής πίτας που προσφέρει στο μαγαζί του. Στο χωριό του Αγίου Βασιλείου, όπου διαμένουν οι πέντε από τις έξι αδερφές, η κυρία Κατερίνα ετοιμάζει μια απολαυστική πιπερόπιτα με πιπεριές από τον κήπο της και ο Βασίλης προτείνει τηγανιτά γιαουρτοχορτοπιτάκια με χόρτα μαζεμένα από το χωράφι.
Η γοητευτική ιστορία των έξι αγαπημένων αδερφών, οι οποίες δεν αποκαλύπτουν την ηλικία τους και λένε σε όλους πως είναι εξάδυμες, αρχίζει να ξετυλίγεται. Ακολουθούμε τις κουβέντες τους, τα γέλια τους, τις συνήθειες τους. Ο Βασίλης μπαίνει στην κουζίνα της κυρίας Λέλας και ετοιμάζει μια εύκολη σοκολατόπιτα με ψωμί του τοστ για να τις κεράσει καθώς παίζουν μπιρίμπα. Στο παραδοσιακό μαγειρείον «Κουκούτσης», μαγειρεύει μια σπέσιαλ μακαρονάδα με λουκάνικο στη λαδόκολλα, ενώ οι κυρίες αναπολούν ιστορίες από τα παιδικά τους χρόνια.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved