Taste

Χριστόφορος Πέσκιας: Από την οικοδομή στην κουζίνα!

Ο Χριστόφορος Πέσκιας είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος σεφ και έχει βραβευτεί πολλές φορές με Χρυσό Σκούφο.

Γεννήθηκε στην Κύπρο σε μια οικογένεια που ουδεμία σχέση είχε με τον χώρο της υψηλής μαγειρικής. Ο πατέρας του ήταν δημόσιος υπάλληλος και η μητέρα του μοδίστρα. Τελειώνοντας το σχολείο δοκίμασε να ασχοληθεί με διάφορα επαγγέλματα, μεταξύ αυτών και του οικοδόμου. Στα 23 του, πήρε την απόφαση να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Εκεί όμως τελικά ανακάλυψε το πάθος για τη μαγειρική, την οποία σπούδασε και άσκησε επαγγελματικά πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου δοκίμασε την τύχη του σε διάφορα δημοφιλή στέκια, όπως το «Dash», το «Rock & Roll» και το «Balthazar». «"To Rock & Roll" αποτέλεσε για μένα μεγάλο σχολείο», σημειώνει ο Χριστόφορος, τονίζοντας ότι «εκεί αντιλήφθηκα ότι υπεύθυνος σεφ δεν σημαίνει μόνο να μαγειρεύεις, αλλά και να μπορείς να διοικείς μια ολόκληρη ομάδα βοηθών. Κάναμε πολλά κουβέρ την ημέρα και έπρεπε να ανταποκριθούμε επάξια. Θυμάμαι ότι από το άγχος κάποια βράδια είχα χάσει τον ύπνο μου». Το οικογενειακό του περιβάλλον σοκαρίστηκε όταν αντιλήφθηκε ότι η μαγειρική είναι το επάγγελμα που επέλεξε, όμως ο ενθουσιασμός του ήταν τόσο μεγάλος ώστε κανείς δεν τολμούσε να τον αποθαρρύνει. Επιμελήθηκε τον κατάλογο και την κουζίνα γνωστών ξενοδοχείων και δημοφιλών εστιατορίων έως ότου άνοιξε τον δικό του χώρο: τo «Π ΒΟΧ», που έφερε έναν διαφορετικό αέρα στον χώρο της εστίασης. Οι ειδικοί έκαναν λόγο για μοναδικές τεχνικές και φαντασία, που σε τίποτα δεν υστερούσαν σε σύγκριση με ό,τι παρουσιάζουν οι πιο φημισμένοι σεφ του εξωτερικού.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved