Πάσχα με προϊόντα YOLENIS στο τραπέζι μας
Taste

Πάσχα με προϊόντα YOLENIS στο τραπέζι μας

Με έντονο το άρωμα της παράδοσης θα υποδεχθούμε και φέτος τη μεγαλύτερη γιορτή της Xριστιανοσύνης, το Πάσχα.

Τα σπίτια θα πλημμυρίσουν και πάλι με όμορφες πασχαλινές ευωδιές. Τσουρέκια, πασχαλινά γλυκά, κόκκινα αυγά και πολυάριθμες πασχαλινές συνταγές θα κατακλείσουν τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια σε όλη την Ελλάδα!
Η Μεγάλη Εβδομάδα... προπομπός της ημέρας του Μεγάλου Πάσχα, μαγεύει με την κατανυκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί και φυσικά ξεχωρίζει για τα μοναδικά έθιμα. Η εβδομάδα των Παθών αν και λιτή γαστρονομικά, λόγω της νηστείας που ακολουθείται, κρύβει μικρούς γευστικούς θησαυρούς που όλοι περιμένουμε να απολαύσουμε κατά τη διάρκειά της. Ο μοναδικός χειροποίητος χαλβάς πρωταγωνιστεί στα ελληνικά τραπέζια, συνοδευόμενος από γευστικές απολαυστικές ελιές αλλά και ξεχωριστά πατέ που γοητεύουν με την πλούσια εκρηκτική τους γεύση. Υπέροχα αλείμματα πιπεριάς, μελιτζάνας και παντζαριού συνοδεύουν ζεστό φρυγανισμένο ψωμί και δίνουν μια πιο ...απολαυστική αίσθηση στη νηστεία μας! Μπορεί η Μεγάλη Εβδομάδα να προκαλεί μια «περίεργη» διάθεση, επιφυλάσσει όμως και όμορφες μυρωδάτες, παραδοσιακές στιγμές, αφού οι προετοιμασίες για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και φυσικά της Κυριακής του Πάσχα, κορυφώνονται με το πέρασμα των ημερών. Υπέροχα, χειροποίητα, πλούσια σε άρωμα και γεύση τσουρέκια κατακτούν την πρωτιά και χαρίζουν μοναδικές γλυκές στιγμές στην ημέρα μας. Και μαζί με αυτά... έρχονται και τα μοναδικά, παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια! Η ώρα του παιδιού... που η κουζίνα γεμίζει ξεχωριστά αρώματα, από τη στιγμή που πλάθονται μέχρι και το αργό ψήσιμό τους. Και φτάσαμε στην Μεγάλη Πέμπτη... όπου βρασμένα αυγά περιμένουν να τους δώσουμε το υπέροχο κόκκινο λαμπερό χρώμα τους. Το βάψιμο των κόκκινων αυγών είναι το πιο διαδεδομένο έθιμο του Πάσχα. Το βάψιμο των αβγών με κόκκινο χρώμα συμβολίζει το αίμα του Χριστού. Σύμφωνα με την παράδοση το αβγό είναι σύμβολο ζωής και όπως σπάει κατά τη διαδικασία του τσουγκρίσματος, έτσι έσπασε και ο τάφος από τον οποίο βγήκε ο Χριστός. Και έφτασε το Μεγάλο Σάββατο! Οι ετοιμασίες για το οικογενειακό τραπέζι που ακολουθεί μετά την Ανάσταση είναι στο αποκορύφωμα, με το πλέον πασχαλινό φαγητό, την παραδοσιακή μαγειρίτσα, να πρωταγωνιστεί στις κουζίνες μας. Αγαπημένη σούπα για το τραπέζι της Ανάστασης, χαρακτηρίζεται με φίνα γεύση και υπέροχα άρωμα Ελλάδας! Αναδείξτε τα υπέροχα χαρακτηριστικά της δίπλα σε ένα ποτήρι λευκό κρασί. Ιδανική επιλογή αποτελεί το BIO Λήμνος Π.Ο.Π Λήμνος "Limnos Organic Wines", o λευκός Άβδηρος "Κτήμα Βουρβουκέλη" και το Μητρόπολις Οινοποιητική Μονεμβασιάς.
Το τέλος λοιπό της νηστείας είναι γεγονός! Η μεγάλη ημέρα του Πάσχα που προμηνύει γέλια, χαρά και διασκέδαση κατέφθασε και είμαστε όλοι έτοιμοι να χαρούμε μοναδικές γαστρονομικές στιγμές. Το σκηνικό αλλάζει, οι σούβλες παίρνουν «φωτιά» από νωρίς το πρωί και τα τραπέζια φιλοξενούν πολυάριθμες απολαυστικές παραδοσιακές γεύσεις. Για την αρχή... Τσίπουρο Εωθινόν! Για να ανοίξει η όρεξη και να συνοδεύσει τα πρώτα τσιμπολογήματα! Σταρένια παξιμάδια με Γραβιέρα Κρήτης, λαζανόφυλλα πατάτας με πατέ λιαστής τομάτας, ακόμα και Κους Κους με λαχανικά αποτελούν μοναδικούς συντρόφους μέχρι την ώρα που το μεγάλο φαγοπότι... αρχίζει! Το αρνί κατεβαίνει από τις σούβλες, τα τραπέζια έχουν στρωθεί και τα μια πλούσια γαστρονομική εμπειρία μόλις ξεκινάει! Σαλάτες φρέσκιες με βαλσαμικό ξίδι, μανούρι ψητό, μουστάρδες για το κρέας και ποικίλα ακόμα εδέσματα κυριαρχούν. Το τσίπουρο έχει δώσει τη σειρά του σε πλούσια λευκά ή ερυθρά κρασιά. Χαρείτε το λευκό Άνεμο Παλυβού και οι λάτρεις του ερυθρού, το υπέροχο Κτήμα Μερκούρη!
Χαρείτε και γοητεύστε τους γύρω σας με μοναδικές ελληνικές επιλογές που αρμόζουν στη μεγάλη γιορτή του Πάσχα!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved