Βάψτε αυγά με φυσικό τρόπο με την βοήθεια του Άκη Πετρετζίκη
Taste

Βάψτε αυγά με φυσικό τρόπο με την βοήθεια του Άκη Πετρετζίκη

Αυγά βαμμένα κόκκινα ή ότι άλλο χρώμα επιθυμούμε, αλλά με φυσικό τρόπο, προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.

Ο σεφ κάνοντας ολόκληρο αφιέρωμα στα Πασχαλινά αυγά μέσα από το προσωπικό του site δίνει εύκολες και ανέξοδες λύσεις για όσους από εμάς θέλουμε να βάψουμε τα αυγά μας με φυσικό τρόπο. Διαβάστε αναλυτικά.

«Έφτασε η ώρα να βάψουμε και φέτος τα αυγά μας!
Η Μεγάλη Πέμπτη ή αλλιώς Κοκκινοπέφτη είναι η μέρα που βάφουμε τα αυγά μας!
Για πολλούς το τσούγκρισμα των πασχαλινών αυγών συμβολίζει την Aνάσταση, καθώς το αυγό είναι το σύμβολο της ζωής. Όταν τσουγκρίζουμε και σπάει το κέλυφος του αυγού, γεννιέται μια νέα ζωή! Ολοένα και πιο πολλοί βάφουμε τα αυγά μας με διάφορα χρώματα και τα διακοσμούμε όπως θέλουμε!
Σημασία δεν έχει το χρώμα, αλλά ο τρόπος! Αυτός ο μαγικός τρόπος με τον οποίο θα βάψουμε τα αυγά μας ούτως ώστε να τους χαρίσουμε τις αποχρώσεις, τη γυαλαδά και το στυλ που ονειρεύομαστε!
Γι'αυτό λοιπόν και εγώ διάλεξα 3 τεχνικές για να βάψουμε φέτος τα αυγά μας με έναν πιο εναλλακτικό, φυτικό τρόπο! Εκτός από τις μπογιές που βρίσκουμε στα μαγαζιά, μπορούμε να τα βάψουμε και με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας!
Αν θέλουμε λοιπόν τα αυγά μας να πάρουν ένα κιτρινοπορτοκαλί χρώμα, θα τα βάψουμε με κουρκουμά!
Αν πάλι θέλουμε να γίνουν ''μαρμάρινα'' με ωραίο καστανοκόκκινο χρώμα θα τα βάψουμε με φλούδες κρεμμυδιού! Όοοσο και να σας ακούγεται περίεργο μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα εκπλαγείτε!
Αν θέλουμε τα αυγά μας να έχουν σχέδια με φύλλα και λουλούδια τότε θα χρησιμοποιήσουμε κόκκινη βαφή και ένα φύλλο, ένα λουλούδι...Πολύ προσεκτικά τυλίγουμε το κάθε αυγό με το καλσόν και σφίγγουμε καλά ώστε να κολλήσει καλά πάνω στο αυγό το φύλλο γιατί αλλιώς περνάει από κάτω το χρώμα και δεν θα βγουν ωραία..
Οι φυτικές βαφές μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Είναι μια μορφή χειροτεχνίας που μπορείτε να τη μοιραστείτε με τα παιδιά σας και τα ανίψια σας! Είναι πολύ ωφέλιμο αυτού του είδους οι τεχνικές να περνάνε από γενιά σε γενιά και να μην ξεχνιούνται!»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved