Μυρσίνη Λαμπράκη: «Μαγειρεύω με μαντίλα. Δεν φοράω τσαντόρ»
Taste

Μυρσίνη Λαμπράκη: «Μαγειρεύω με μαντίλα. Δεν φοράω τσαντόρ»

Η Μυρσίνη Λαμπράκη, γνωστή σεφ, μιλά για τα φαγητά που της αρέσει να τρώει.

«Μου αρέσει η ελληνική κουζίνα, αλλά η κουζίνα που μαγειρεύω και λατρεύω είναι της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.Έχω καλή σχέση με το κομμάτι τη5 Μέσης Ανατολής» τόνισε στο Λοιπόν.
-Δηλαδή;

«Πριν από πέντε μήνες έστησα ένα ελληνικό εστιατόριο στο Κάιρο, το οποίο πηγαίνει πάρα πολύ καλά, έχει ανταπόκριση, όχι από Έλληνες τη$ Αιγύπτου, αλλά από Αιγυπτίους. Έχω στήσει κι ένα άλλο εστιατόριο με ευρύτερη μεσογειακή κουζίνα στο Ριάντ.»
-Πώς σε αντιμετωπίζουν εκεί;
«Είναι δύσκολες οι συνθήκες, πηγαίνεις σε μια χώρα που υπάρχει διαφορετική κοινωνική, κοινωνιολογική και πολιτιστική προσέγγιση. Η γυναίκα έχει διαφορετική θέση, οπότε θα πρέπει να σεβαστείς το χώρο που πηγαίνεις. Ίσως γι' αυτό έχω επιτύχει. Αποδέχομαι το χώρο που πηγαίνω, ο οποίος σου επιβάλλει να δουλέψεις με μαντίλα στην κουζίνα. Δεν θα με εμποδίσει η μαντίλα, γιατί αγαπώ αυτό που κάνω.»
-Μαγειρεύεις με μαντίλα και μπούρκα;
«Ναι, μαγειρεύω με μαντίλα. Δεν φοράω τσαντόρ, αλλά λίγο πιο σεμνά, πιο μαζεμένα.»
-Σου ήταν εύκολο να το διαχειριστεί;
«Στην αρχή όχι, αλλά μετά μια χαρά. Και τώρα στο πρότζεκτ για το Ριάντ, παρόλο που θα πάω με ομάδα που θα είναι άντρες, θα πρέπει η αμφίεση μου να είναι μπούρκα, όσο γίνεται πιο καλυμμένη. Όταν είμαι στην κουζίνα εκεί, ξαφνικά φεύγουν οι μάγειροι και οι βοηθοί και πάνε, για προσευχή. Λες: «Τι γίνεται, ρε παιδιά;». Επιστρέφουν μετά από 10 λεπτά. Το σέβομαι. Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα σε κουζίνα ήταν με του5 Ρώσους. Πολύ δύστροπος λαός και πολύ σκληροί. Προτιμώ να δουλέψω με τη Μέση Ανατολή.»
-Εμπιστεύονται εύκολα τη γυναίκα;
«Στη Μέση Ανατολή ναι, στη Ρωσία είναι δύσκολα τα πράγματα, ήταν δύσκολη η συνεργασία.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved