Καρκίνος του προστάτη: Με ποια διατροφή θα τον προλάβετε
Taste

Καρκίνος του προστάτη: Με ποια διατροφή θα τον προλάβετε

Ο καρκίνος του προστάτη είναι η τρίτη πιο συχνά διαγνωσμένη μορφή καρκίνου στους άνδρες και η έκτη πιο συχνά διαγνωσμένη μορφή καρκίνου στο σύνολο του πληθυσμού.

Επιδημιολογικές έρευνες έδειξαν ότι η εθνικότητα και η καταγωγή, η ηλικία, γενετικοί και ιδιαίτερα περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η διατροφή, επηρεάζουν τον κίνδυνο της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.
Οι διατροφικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του προστάτη είναι οι εξής:
Φυτικής προέλευσης συστατικά τροφίμων
Τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες, όπως π.χ. οι βιταμίνες C και Ε, έχει αποδειχθεί ότι διαθέτουν αντικαρκινογόνες ιδιότητες.Τα καροτενοειδή, που βρίσκονται κυρίως στα κίτρινο-πορτοκαλί λαχανικά και φρούτα και τα σταυρανθή λαχανικά έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και αναστέλλουν την προώθηση του όγκου. Μερικά φλαβονοειδή έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που οδηγούν σε δέσμευση των ελεύθερων ριζών και στη μείωση της οξειδωτικής βλάβης του DNA και πιθανώς καρκίνο.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved