Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Το “βασίλειό” μας είναι η κουζίνα και όχι η τηλεόραση»
Taste

Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Το “βασίλειό” μας είναι η κουζίνα και όχι η τηλεόραση»

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σε συνέντευξή του μίλησε για τους σεφ που τα τελευταία χρόνια έγιναν celebrity.

Αναρωτιέμαι αν τελικά η μαγειρική είναι μόδα ή τάση που ενδεχομένως θα περάσει σε λίγα χρόνια…

«Τη μαγειρική πάντοτε την είχαμε στην παράδοση μας ως λαός. Έχουμε μαγειρική κουλτούρα γιατί πάντοτε μας απασχολούσε το τι θα φάμε. Απλά, κάποια στιγμή, λόγω της ανάπτυξης και της οικονομίας, χάσαμε λίγο τις αρχές μας. Στη συνέχεια, όμως, η οικονομική κρίση μας βοήθησε ώστε να επιστρέψουμε στις βάσεις και μας οδήγησε στο να ασχοληθούμε τόσο πολύ με τις πρώτες ύλες και να ξανά φτιάξουμε καλό σπιτικό φαγητό».

Πώς το εξηγείτε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, πολλοί μάγειρες -επωφελούμενοι τη δημοσιότητα της τηλεόρασης-γίνονται celebrities;

«Κατά κάποιο τρόπο, είναι μια εξέλιξη από τη στιγμή που ένας μάγειρας γίνεται περισσότερο γνωστός μέσα από την τηλεόραση. Νομίζω ότι κανένας από εμάς δεν θεωρεί τον εαυτό του celebrity. Δεν πηγαίνουμε σε κοσμικά event ούτε εμφανιζόμαστε σε λαμπερές εκδηλώσεις. Είμαστε συνειδητοποιημένοι άνθρωποι και κυρίως γνωρίζουμε ότι το “βασίλειό” μας είναι η κουζίνα και όχι η τηλεόραση».

Αν σας πρότειναν να συμμετάσχετε ως κριτής σε ένα ακόμα τηλεοπτικό πρόγραμμα μαγειρικής, θα το κάνατε;

«Αν ήταν τόσο καλαίσθητο και προσεγμένο όσο αυτό που κάναμε στο παρελθόν, θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη…».

Στην Κύπρο, θα παρουσιάζατε μια εκπομπή μαγειρικής;

«Ναι. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μπορούσα να γυρίσω την Κύπρο -η οποία κρύβει πολλά όμορφα πράγματα- και να δείξω τις ομορφιές του νησιού σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές συνταγές των ανθρώπων. Πιστεύω ότι θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον».

Πηγή: Down Town Κύπρου

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved