Ο Μαμαλάκης στον Guardian
Taste

Ο Μαμαλάκης στον Guardian

Ο Ηλίας Μαμαλάκης εμπνέεται συνεχώς συνταγές.

«Είναι μια φυσική συνέχεια των εστιατορίων “Mπουκιά και συχώριο” που άνοιξα στην Ελλάδα και τα πάνε καταπληκτικά, καθώς ο κόσμος δουλεύει τόσο πολύ που δεν έχει χρόνο ή και διάθεση για μαγειρέματα στο σπίτι. Σε εμάς θα βρουν νόστιμο φαγητό με καλή πρώτη ύλη και σε καλές τιμές. Τα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, όπως τα παπουτσάκια και ο μουσακάς, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου, πιάτα που σύντομα θα βρεθούν και στο Λονδίνο», αποκαλύπτει στο «thema people».

O άνθρωπος, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο της εγχώριας γαστρονομίας, παραδέχεται ότι οι Ελληνες επιχειρηματίες όταν αποφασίσουν να κάνουν κάτι, το κάνουν σωστά. «Το “Suvlaki” είναι ένα εστιατόριο μελετημένο και στην τελευταία λεπτομέρεια. Εχει βραβευτεί για το design του, ενώ εξίσου πρωτότυπες είναι και οι μαύρες ποδιές που φορούν οι ψήστες, αλλά και οι χάρτινες σακούλες που βάζουμε τα φαγητά. Οπως αυτή που γράφει με διάθεση χιούμορ «Κάφ’ τα Χαράλαμπε!». Πρόσφατα, στις 27/9, η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» φιλοξένησε άρθρο του Ηλία Μαμαλάκη για τους ελληνικούς ντοματοκεφτέδες. «Πρόκειται για ένα δημοφιλές πιάτο στους ξένους», λέει ο ίδιος και συνεχίζει: «Ποιος τουρίστας δεν έχει δοκιμάσει τους ντοματοκεφτέδες σε κάποιο νησί και ιδιαίτερα στη Σαντορίνη; Oι συντάκτες της εφημερίδας με πλησίασαν για να κάνουν μια παρουσίαση του “Suvlaki”. Ηθελαν να τους μιλήσω για το concept και την ελληνική κουζίνα. Λίγες μέρες μετά μου πρότειναν να γράψω κάτι για κάποια ελληνική συνταγή και σκέφτηκα αυτήν. Θα μπορούσα να γράψω για άλλες τόσες, όπως για τα κρητικά λυχναράκια ή για το παστέλι της Ρόδου. Η χώρα μας έχει υπέροχες γεύσεις», δηλώνει. Ο ίδιος χαίρεται που τα ελληνικά πιάτα επανήλθαν στο προσκήνιο: «Αφού τις εποχές της ευημερίας ζήσαμε την απόλυτη γαστρονομική ξενομανία γεμίζοντας το πιάτο μας από σούσι και τορτίγιες μέχρι κεμπάμπ και nouvelle cuisine, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στις γευστικές μας ρίζες. Ως μεσογειακός λαός αγαπάμε το κρέας και το ψάρι, θεωρώντας τη γεύση αναπόσπαστο κομμάτι της μνήμης».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved