Μενού για γερά πορτοφόλια
Taste

Μενού για γερά πορτοφόλια

Πάνω από 900 ευρώ θα πρέπει να ξοδέψει κανείς για να απολαύσει ένα «απλό» ατομικό γεύμα στο πολυτελές εστιατόριο Per Se της Νέας Υόρκης.

Μόνο τα βασικά εδέσματα που σερβίρονται κοστίζουν 295 ευρώ το άτομο, τα κρασιά ξεκινούν από την ίδια τιμή, ενώ με τα απαραίτητα «έξτρα» , όπως τα ορεκτικά από κρέας Ουαγκιού και φουαγκρά, το κόστος εκτοξεύεται, φτάνοντας σε ποσό που αντιστοιχεί περίπου σε έναν καλό μισθό στην Ελλάδα.

Το Per Se είναι μόνο ένα από τα δεκάδες εστιατόρια παγκοσμίως που υπόσχονται υψηλές γαστρονομικές απολαύσεις σε ευαίσθητους ουρανίσκους, αλλά προορίζονται αποκλειστικά για καλοφαγάδες με παχυλά πορτοφόλια. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει καθημερινή εφημερίδα, για να γευτεί κανείς τις δημιουργίες του διάσημου μάγειρα Τετσούια Γουακάντα, θα πρέπει να βγάλει από την τσέπη του 416 ευρώ.

Ο Γουακάντα ανταποδίδει χρησιμοποιώντας συστατικά τα οποία συλλέγει από κάθε γωνιά του πλανήτη, όπως τρούφες από τη Γαλλία, χαβιάρι από τη Ρωσία και ουασάμπι από την Ιαπωνία. Η τιμή για ένα τυπικό δείπνο στο εστιατόριο Noma στο Σύδνεϋ μπορεί να είναι σταθερή, αλλά δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη, καθώς ανέρχεται σε 336 ευρώ, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα ποτά. Οι τιμές κάθε άλλο παρά αποθαρρύνουν τους ευκατάστατους πελάτες.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved