Μαρία Εκμεκτσίογλου: Ανοίγει μαγαζί στην Αθήνα
Taste

Μαρία Εκμεκτσίογλου: Ανοίγει μαγαζί στην Αθήνα

Με ένα ακόμη βιβλίο που θα τιτλοφορείται «Οι γωνιές της Ελλάδας που αγαπώ» έτοιμο να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο και μία εκπομπή με τίτλο «Από την Κρήτη στο Αϊβαλί», η οποία θα προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση, στο στάδιο της προετοιμασίας η Μαρία Εκμεκτσίογλου αποφάσισε ότι αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή για να συστηθεί ξανά στο κοινό, φτιάχνοντας μια νέα γαστρονομική εστία, αυτή τη φορά στην Ελλάδα.

«Ήθελα εδώ και καιρό να δημιουργήσω ένα μαγαζί στην Ελλάδα. Είχα στο μυαλό μου τη Θεσσαλονίκη, σκεφτόμουν τη Χίο, τελικά αποφάσισα να το κάνω στην Αθήνα, επειδή έχει καλύτερη αεροπορική σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη και θα μπορώ να μοιράζω καλύτερα τον χρόνο μου. Γιατί δεν είχα τολμήσει να φτιάξω έναν δίκο μου χώρο στην Ελλάδα μέχρι σήμερα; Έψαχνα το κατάλληλο σημείο. Τελικά, τον χώρο μου τον υπέδειξαν δύο χελώνες. Όταν τις είδα στον κήπο του μαγαζιού, το θεώρησα σημάδι. Ένα γούρι που δεν μπορούσα να αγνοήσω», λέει η ίδια στο Πρώτο Θέμα.

Αλήθεια, όμως, είναι αυτή μια καλή εποχή για να επενδύσει κανείς τα χρήματα του στην Αθήνα της κρίσης; «Γιατί επιλέγω να δημιουργήσω ένα εστιατόριο στην Αθήνα στον καιρό της κρίσης; Γιατί πάντα στη ζωή μου πορεύομαι με τόλμη. Ο Θεός αγαπάει τους τολμηρούς ανθρώπους. Ο,τι μου συνέβη στη ζωή μου έως τώρα και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο με τόλμη το ξεπέρασα. Έτσι έχω μάθει. Έτσι κάνω και τώρα».

Μήπως, όμως, το εγχείρημα στην Αθήνα είναι μια καλή αφορμή για να ξεφύγει από την Πόλη, τώρα που η καθημερινότητα με τα τρομοκρατικά χτυπήματα μοιάζει πιο ζοφερή από ποτέ; «Την Κωνσταντινούπολη δεν μπορείς να την εγκαταλείψεις. Εδώ είναι οι ρίζες μας, εδώ είναι οι τάφοι των προγόνων μας. Η Πόλη είναι ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς και της ψυχής μας. Η Ελλάδα είναι η πατρίδα για μας, όμως οι Πολίτες έχουμε μάθει να μοιράζουμε τη ζωή μας ανάμεσα στις δύο χώρες», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved