Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Αυτό που συμβαίνει όμως αυτή τη στιγμή στην Τουρκία είναι πρωτόγνωρο»
Taste

Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Αυτό που συμβαίνει όμως αυτή τη στιγμή στην Τουρκία είναι πρωτόγνωρο»

Για την καθημερινότητα της μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Κωνσταντινούπολη και αν ο φόβος έχει επισκιάζει πια τη ζωή των πολιτών, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Μαρία Εκμεκτσίογλου;

«Οι άνθρωποι έχουμε μεγάλες δυνάμεις που ούτε μπορούμε να τις φανταστούμε. Για αυτό και καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τις τραγωδίες που μας τυχαίνουν. Και να συνεχίζουμε. Αυτό που συμβαίνει όμως αυτή τη στιγμή στην Τουρκία είναι πρωτόγνωρο. Μόλις φεύγει ο πόνος, ξανάρχεται. Είναι τόσο πυκνά τα γεγονότα. Είναι σαν να τρως ένα χαστούκι στο ένα μάγουλο και μόλις συνέρχεσαι από τον πόνο, να σου 'ρχεται και ένα από την άλλη μεριά του προσώπου. Είναι ένας μεγάλος ψυχικός πόνος που δεν ξεπερνιέται. Ευτυχώς δεν έχουμε χάσει κάποιον δικό μας άνθρωπο στις τρομοκρατικές επιθέσεις. Αν φοβάμαι; Όχι, δεν φοβάμαι. Πιστεύω πολύ στη μοίρα του κάθε ανθρώπου. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.

Μπορεί να είμαι πολύ προσεκτική στη ζωή μου εδώ και να 'ρθω στην Αθήνα, να περπατάω στον δρόμο, να μου πέσει ένα τούβλο στο κεφάλι και να με σκοτώσει. Αν προσέχουμε κάτι στην Κωνσταντινούπολη, αυτό είναι να αποφεύγουμε τα πολυσύχναστα μέρη, όπως τα εμπορικά κέντρα. Βέβαια, τώρα τις γιορτές που φιλοξενούσα κάποιους φίλους από την Ελλάδα, κυκλοφορήσαμε. Και στην Αγία Σοφιά πήγαμε, και στο Μπλε Τζαμί. Δεν μπορείς να κλειστείς σπίτι. Εκείνο που χάνεται είναι η ανεμελιά. Υπάρχει μια διαρκής καχυποψία. Και τελικά, πέρα από τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται, αυτά τα χτυπήματα αφήνουν το σημάδι τους στις ψυχές των ανθρώπων. Γι 'αυτό και εύχομαι ο νέος χρόνος να φέρει περισσότερη ανθρωπιά στις ψυχές των ανθρώπων», λέει η ίδια σε συνέντευξη της στο Πρώτο Θέμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved