Εμπνευσμένες συνταγές που θυμίζουν… survivor γεύσεις!
Taste

Εμπνευσμένες συνταγές που θυμίζουν… survivor γεύσεις!

Διάσημοι και μαχητές καθημερινά βρίσκουν νέες συνταγές με τη βασική τους τροφή, την καρύδα. Βάζουν τη φαντασία τους και όλη τους την τέχνη και δημιουργούν ευφάνταστα πιάτα.

. Και μπορεί μέχρι τώρα την παράσταση να είχε κλέψει ο Κώστας Κοκκινάκης, ο δημοφιλής πολίστας, που έχει αναλάβει το μαγείρεμα και έχει καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο του μεγάλου σεφ, όμως ο Γιάννης Σπαλιάρας κατάφερε για μία ακόμη φορά να βρεθεί στο επίκεντρο με ένα τραγούδι εμπνευσμένο από το εξωτικό φρούτο του Αγίου Δομίνικου...

Με ένα τσεκούρι στο χέρι άρχισε να ραπάρει και παρουσίασε στους συμπαίκτες του το κομμάτι με τίτλο «Ο σφάχτης της καρύδας», στους στίχους του οποίου περιγράφει πώς θα γοητεύσει ένα όμορφο κορίτσι, χαρίζοντάς του μία καρύδα. «Ψητή, βραστή, τηγανιτή, φλαμπέ» τραγουδάει λοιπόν ο Γιάννης Σπαλιάρας, και μας ανοίγει την όρεξη. Πού να μπορούσε να φανταστεί άλλωστε ότι υπάρχουν πολλές ακόμη ιδιαίτερες γευστικές επιλογές εμπνευσμένες από τον εξωτικό καρπό. Εμείς, πρόσφατα ανακαλύψαμε, το νέο ΒΙΤΑΜ με έλαια καρύδας και αμυγδάλου, το οποίο έγινε αμέσως η έμπνευσή μας για εξωτικά πιάτα!

Αν λοιπόν και εσύ αναζητάς νέες δροσερές συνταγές που θα φέρουν το Καλοκαίρι λίγο πιο κοντά, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τη μοναδική αυτή γεύση αλλά και το ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού που θα δώσουν εξωτικό άρωμα στις μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές σου δημιουργίες. Και όχι, δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μόνο για επάλειψη στο ψωμί μαζί με τη μαρμελάδα ή το μέλι... Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και δοκίμασέ τα σε πιο σύνθετες συνταγές, όπως απολαυστικά cupcakes, κρέπες, σάντουιτς και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου!

Εμείς δοκιμάσαμε να φτιάξουμε ένα ανάλαφρο σνακ για το γραφείο: Μπάρες δημητριακών. Είναι ιδανικό αν προσέχεις τη διατροφή σου και θα σε γεμίσει ενέργεια! Γιατί ποιος είπε ότι δεν μπορείς να απολαύσεις έναν υγιεινό «πειρασμό»; Θα χρειαστείς ελάχιστο χρόνο και υλικά για να τις ετοιμάσεις, ενώ μπορείς να τις έχεις πάντα στην τσάντα σου.

Μπάρες δημητριακών

Υλικά
– 2 κούπες βρώμη
– 1 κούπα δημητριακά
– 1 κούπα μείγμα ξηρών καρπών
– 1 κούπα αποξηραμένα φρούτα
– 150 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
– 140 γραμμάρια μέλι
–55 γραμμάρια ΒΙΤΑΜ με έλαια καρύδας και αμυγδάλου
– 1 πρέζα αλάτι
– ½ κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και ψήνουμε τη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς για 3 έως 5 λεπτά στο φούρνο στους 180 0C, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.

Στη συνέχεια, σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ΒΙΤΑΜ με έλαια καρύδας και αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το μέλι και το αλάτι. Ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να λιώσει καλά το ΒΙΤΑΜ και η ζάχαρη.

Όσο το μείγμα είναι ακόμη ζεστό, το αναμειγνύουμε με τα υλικά που απέμειναν σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα ταψί, τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το τελικό μείγμα. Το καλύπτουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμο, το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια!

Και για εσένα που προτιμάς τα αλμυρά σνακ, ανακαλύψαμε ένα λαχταριστό κέικ που είναι ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας. Περιέχει υλικά που ήδη έχεις στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας, και θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Αλμυρό κέικ

Υλικά
– 200 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα
– 200 γραμμάρια ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού
– 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
– 200 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
– 200 γραμμάρια γιαούρτι
– 4 αυγά
– 1 φλιτζάνι τυρί φέτα
– Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
-Χτυπάμε στο μίξερ το ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού μέχρι να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά.
-Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
-Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0C για 40 περίπου λεπτά.
-Το αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
-Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και δοκίμασε και εσύ τις δικές σου συνταγές με το ΒΙΤΑΜ με έλαια καρύδας και αμυγδάλου και το ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού. Οι μικρές αλλαγές αρκούν για να κάνεις λίγο πιο ενδιαφέρουσα την καθημερινότητά σου. Φέρε τις διακοπές λίγο πιο κοντά, πειραματίσου και υποδέξου το Καλοκαίρι με νέα πιάτα!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved