Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Θέλω να υπάρχει αγάπη και όχι φθόνος»
Taste

Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Θέλω να υπάρχει αγάπη και όχι φθόνος»

Στην ζωή της Μαρίας Εκμεκτσίογλου ήρθαν οι τηλεοπτικές εκπομπές, οι εκδόσεις βιβλίων και η διδασκαλία στο πανεπιστήμιο OKAN πάνω στην ιστορία των τροφών...

«Χρόνο με τον χρόνο το όνομά μου ακουγόταν πολύ στην Τουρκία, χάρη σε μια εκπομπή που έκανα για εννιά χρόνια στην τουρκική τηλεόραση με θέμα την κουζίνα και τους τόπους της Ελλάδας. Εχω παρουσιάσει στους Τούρκους από τη Χίο μέχρι την Κρήτη, την Καβάλα, τη Ρόδο, την Αστυπάλαια, τη Σαντορίνη και συγχρόνως μαγείρευα. Ετσι, ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Τουρκία μού πρότεινε να διδάξω γαστρονομία και νιώθω ευλογημένη για την επαφή που έχω με τους μαθητές μου» τόνισε στην Espresso.

-Τι ετοιμάζετε φέτος;

«Θα κάνουμε ένα οδοιπορικό για τον Σκάι και τα γυρίσματα αρχίζουν σύντομα. Οσον αφορά το συγγραφικό μου ταξίδι, ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια στην Τουρκία. Μάζεψα τις συνταγές μου και τις άφησα κληρονομιά στα παιδιά μου, εκδίδοντας ένα βιβλίο σωστή εγκυκλοπαίδεια. Το βιβλίο κυκλοφορεί και στην Ελλάδα με τίτλο «Γεύσεις και αρώματα από τις δυο πλευρές του Αιγαίου» από τις εκδόσεις Μίνωας. Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο έβγαλα το βιβλίο «Το άρωμα κανέλας», μετά συνέχισα με άλλα δύο βιβλία που βγήκαν στην Τουρκία με τίτλους «Οι μεζέδες των αναμνήσεών μου» και «Η Ελλάδα με τη Μαρία». Τέλος, τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει το βιβλίο «Τα ερωτικά μπαχαρικά».

-Με ποιον γνώμονα κινείστε στη ζωή;

«Θέλω να υπάρχει αγάπη και όχι φθόνος. Οταν πετυχαίνει ο διπλανός μας, παίρνουμε κι εμείς μερίδιο. Είναι αλυσίδα.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved