Σοκολάτα: Ποιο είδος μειώνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης
Taste

Σοκολάτα: Ποιο είδος μειώνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης

Η καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας ενός συγκεκριμένου είδους σοκολάτας, μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία, σύμφωνα με τα ευρήματα Ιταλών επιστημόνων.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πίζα με επικεφαλής την καρδιολόγο Ροζέλα Ντι Στέφανο μελέτησαν την επίδραση της μαύρης σοκολάτας που ήταν εμπλουτισμένη με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην πρόοδο της αθηροσκλήρωσης σε υγιή άτομα με καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου.

Στην τυχαιοποιημένη μελέτη, 26 άτομα (14 άνδρες και 12 γυναίκες) με τουλάχιστον τρεις καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου (μεταξύ των οποίων, κάπνισμα, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση και οικογενειακό ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου) έτρωγαν καθημερινά μια μπάρα μαύρης σοκολάτας (40 γραμ.) που περιείχε 10% έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μια πλάκα μαύρης σοκολάτας που περιείχε 2,5% αποξηραμένα μήλα, με τυχαία σειρά για 28 ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved